Obavijesti

Sport

Komentari 133

Barca bez Messija se mučila, otpor Celtica slomio Fabregas

Barca bez Messija se mučila, otpor Celtica slomio Fabregas
7

Barcelona je stigla do druge pobjede u skupini H svladavši Celtic u Glasgowu 1-0 golom Fabregasa. Ajax i Milan igrali su 1-1, a Atletico je slavio kod Porta 2-1

VIDEO

Najtrofejnija skupina ovosezonske Lige prvaka H u kojoj igraju momčadi sa čak 16 osvojenih naslova pružila je u utorak navečer samo tri gola prvog dana 2. kola elitnog natjecanja.

Četverostruki prvak Barcelona u manje od godinu dana ponovno se susrela sa Celticom u Glasgowu, no onaj neočekivani scenarij i pobjede škotske momčadi iz studenog prošle godine nije se ponovio. Katalonci su ovoga puta sa Celtic Parka uzeli puni plijen slavivši 1-0.

Barca je nastupila bez ozlijeđenog Lea Messija, što se, unatoč ogromnom posjedu lopte (81,7 posto), osjetilo jer su se gosti dobar dio utakmice mučili da dođu do vodstva. Put do pobjede olakšao im je Celticov kapetan Brown, koji je u izglednoj situaciji srušio Neymara i zaradio crveni karton u 59. minuti.

I s igračem više momčad Gerarda Martina nije uspjela doći do gola, a to je umalo pošlo za nogom Celticu, no Valdes je sjajno skinuo Forrestov udarac u 73. minuti, da bi Mulgrew glavom promašio izglednu priliku u sljedećoj minuti.

Kako to biva, protivnik je promašaje ekspresno naplatio, a učinio je to Cesc Fabregas zabivši glavom u suprotni kut za vodstvo Barce 1-0 što se pokazalo i ključnim potezom za sva tri boda.

Ajax poveo u 90. minuti, Milan do boda u četvrtoj minuti nadoknade

U drugoj utakmici u skupini okršaj četverostrukog prvaka Ajaxa i sedmerostrukog prvaka Milana na Amsterdam Areni prošao je bez pobjednika 1-1. Mreže su mirovale do samog kraja utakmice, a onda je 'kopljanicima' vodstvo donio Denswil u 90. minuti. No kad se mislilo da će Ajax doći do prve pobjede u skupini, Milan se spasio praktički u posljednjim sekundama. Van der Hoorn je skrivio penal, kojeg je realizirao Balotelli u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Barca nakon dva kola vodi s maksimalnih šest bodova, četiri ima Milan, Ajax bod, a Celtic je bez bodova.

Atletico Madrid u gostima svladao Porto u završnici utakmice

'Crveno-bijeli' klub iz Madrida Atletico prebacio je sjajnu formu iz Primere i u Ligu prvaka te je nakon slavlja na Santiago Bernabeuu protiv Reala, došao do druge pobjede u skupini G. Na gostovanju kod Porta Španjolci su ih svladali 2-1, a do sva tri boda su došli u završnici utakmice. Portugalska momčad je bila ta koja je povela preko Martineza u 16. minuti, no Madriđani se vraćaju u igru u 58. minuti preko Godina.

Gosti se nisu htjeli zadovoljiti samo remijem te su puni plijen uzeli golom Turana u 86. minuti. Bio je to prvi domaći poraz Porta u Ligi prvaka nakon 2009. godine i slavlja Chelseaja.

Podsjetimo, u ranije odigranoj utakmici u skupini Zenit i Austria Beč odigrali su 0-0. U skupini vodi Atletico s maksimalnih šest bodova ispred Porta s tri, dok Austria i Zenit imaju po bod.

Liga prvaka, 2. kolo:

skupina G

  • Porto - Atletico Madrid 1-2
  • Zenit St. Peterburg - Austria Beč 0-0

skupina H

  • Celtic - Barcelona 0-1
  • Ajax - Milan 1-1

A Realu nije valjao: Mesut Özil razbio je "vojnike" iz Napulja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve