Obavijesti

Sport

Komentari 18

Derbi 4m u LP-u: Mandžo ili Modrić, München ili Madrid...

Derbi 4m u LP-u: Mandžo ili Modrić, München ili Madrid...
3

Ponosan sam što sam bio trener i jednom i drugom, utjecao na njihov razvoj i da su danas njih dvojica sigurno među najvažnijim igračima u Europi, kaže Ivanković

VIDEO

Mario Mandžukić igrao je protiv Luke Modrića pet puta u karijeri. Svih pet puta Modrić je izlazio kao pobjednik, a u međusobnim susretima zabio je dva gola, Mandžukić jedan. Gol razlika je 17-2 u korist Luke Modrića.

Njihov najbolji međusobni dvoboj bio je 2. prosinca 2006. Dinamo je pobijedio Zagreb 2-1, a zabili su i Luka i Mandžo. Trener Zagreba bio je Miroslav Blažević, Dinama Branko Ivanković.

- Kako se ne bih sjećao. Bila je sjajna utakmica. Mandžukić je driblao Nowotnyja kao ‘medvjeda’. U poluvremenu sam morao zamijeniti Nowotnyja i stavio sam Carlosa. Mandžukić je i dalje briljirao, visili smo kao lusteri. Luka je zabio krasan gol, a u posljednjoj minuti zabio je i Mandžukić - prisjetio je utakmice Branko Ivanković.

Bio je to njihov posljednji dvoboj u Hrvatskoj, nakon toga postali su suigrači.

- Ponosan sam što sam bio trener i jednom i drugom, utjecao na njihov razvoj i da su danas njih dvojica sigurno među najvažnijim igračima u Europi - kaže Ivanković.

Nakon tog prosinačkog gradskog derbija, Mandžo i Luka postali su suigrači, a peti put susreli su se u Europskoj ligi. Bilo je to u studenom 2008., a Tottenham je pobijedio Dinamo 4-0. Opet je Mandžo protiv Luke teren napustio pognute glave.

Iako nikad u karijeri nije pobijedio Luku Modrića, Mandžukić je trofejniji. Osvojio je 11 trofeja, dok ih Luka u karijeri ima sedam. Mandžo je s Bayernom osvojio i onaj najvrijedniji - pokal Lige prvaka, a u finalu je bio i strijelac.

Bayern i Real igrali su u Europi 20 puta, a čak pet puta susretali su se u polufinalima. Četiri puta u finale je prolazio Bayern, samo jednom Real.

- I ovaj put mislim da smo u prednosti jer naš trener Pep Guardiola izuzetno dobro poznaje Real. Kao trener Barcelone imao je s njima puno žestokih okršaja - rekao je direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Pep Guardiola postao je prvi trener u povijesti Barcelone koji je pobijedio u četiri El Clasica zaredom.

Bit će to pravi “4M” okršaj. Mandžukić, Modrić, Madrid pa München. Dobra vijest je da će, kako god završilo, Hrvatska sigurno imati predstavnika u finalu Lige prvaka 24. svibnja u Lisabonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom