Obavijesti

Sport

Komentari 97

'Modri' otputovali, Pinto otpao: Ima Bayern svoje slabe strane

'Modri' otputovali, Pinto otpao: Ima Bayern svoje slabe strane
12

Ovo mi je najveća utakmica u trenerskoj karijeri, nikad nisam igrao protiv većeg kluba, rekao je Dinamov trener prije odlaska u München na utakmicu 2. kola LP-a

VIDEO

Pokušat ćemo napraviti čudo kao što smo napravili i s Arsenalom. Neće biti lako, no dat ćemo sve od sebe, rekao je Zoran Mamić prije puta u München.

A među Dinamovim igračima na jutarnjem letu nije bilo Ive Pinta. Portugalac nije zaliječio ozljedu mišića i propustit će gostovanje kod Bayerna (utorak, 20.45). Iako Dinamov trener ima velikih problema s ozljedama, u 'modroj' delegaciji vlada odlično raspoloženje.

- Kao i prije Arsenala mogu reći da je ova utakmica nagrada za nas. Ne trebam posebno napominjati da mi je ovo najveća utakmica u trenerskoj karijeri. Nikad nisam vodio utakmicu protiv veće momčadi - dodao je Mamić te nastavio:

- Nema straha kod mojih igrača, i oni su igrači od krvi i mesa kao i mi. Neće nas Bayern podcijeniti, ne zato što smo mi megamomčad, nego zato što su oni vrhunski profesionalci i sve odrađuju na najbolji mogući način.

U Münchenu bi moglo biti i do 4000-5000 Dinamovih navijača.

- Očekujem jako puno navijača, pravo navijanje. Očekujem da nas bodre i ako nam slučajno neće ići najbolje. Sjajno je da nas prate u takvom broju na ovoj utakmici i to je velika čast.

Mnogi jedinu šansu Dinama za dobar rezultat na Allianz Areni vide u taktici 'parkiranog autobusa'. No ne i Mamić.

- Ma nemamo u planu 'parkirati autobus'. Možda ćemo biti primorani na to, ali nemam taj plan. Imamo mi svoju ideju igre, što bi htjeli i kako bi to trebalo izgledati. No kako će to izgledati na terenu, vidjet ćemo.

Iako je Bayern apsolutni favorit, Dinamovi igrači se nadaju čudu.

- Bayern je favorit za osvajanje Lige prvaka. Na nama je da damo sve od sebe, odigramo taktički savršenu utakmicu, budemo trkački na nivou i tek onda se možemo nadati nečemu. Imaju i oni slabijih strana. Malo, ali ih imaju. Velika je čast igrati protiv jednog velikog Bayerna - rekao je kapetan Domagoj Antolić.

Marko Pjaca ponajbolji je Dinamov igrač ove sezone. Iako je i on imao sitne probleme s ozljedom, za Bayern će biti spreman.

- Idemo pokušati ponoviti igru protiv Arsenala i vidjeti što će biti. Na žalost imamo dosta ozlijeđenih, no nema veze, imamo dobrih igrača koji ih mogu zamijeniti. Pozitivan rezultat? Ne izgubiti. Ovo je možda najteže gostovanje u Europi i nemamo posebna očekivanja. Naravno da se nadamo i vjerujemo u sebe. Respektiramo ih, ali ne bojimo ih se. Svi se veselimo ovoj utakmici, igrat ćemo na prekrasnom stadionu protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu - rekao je Pjaca.

Mirko Barišić vjeruje da će se Dinamo ponovno lijepo predstaviti Europi.

- Ponosni smo da smo došli do toga da igramo s jednim od najvećih klubova svijeta. Očekujem da napravimo jednu finu promociju hrvatskog nogometa - rekao je Dinamov predsjednik.

Lewandowski je rapidno pao

'Modre' u Münchenu čeka u posljednje vrijeme nevjerojatni Robert Lewandowski koji je u dvije utakmice zabio sedam golova.

- Ma što da pričam u njemu. Radi se o jednom od najboljih napadača na svijetu. Ali rapidno je pao, nakon pet golova sada je zabio samo dva. Vrijeme je da ne zabije ništa - kaže Mamić.

'Čestitam USKOK-u'

Za kraj je Zoran Mamić komentirao iskaz Luke Modrića USKOK-u koji je izašao u dnevnim novinama.

- Ne smijem komentirati njegov iskaz. Mogu samo čestitati USKOK-u da je to izašlo u novinama - sarkastičan je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika