Obavijesti

Sport

Komentari 0

Eduardo: Još sam '07. znao da Zdravko Mamić uzima novac...

Eduardo: Još sam '07. znao da Zdravko Mamić uzima novac...
1

EDUARDOV SUD Kad sam završio na sudu sa Zdravkom Mamićem, u hrvatskoj reprezentaciji počeli su problemi, rekao nam je u intervjuu Eduardo da Silva (32)

VIDEO

Jedva čekam ogled Dinama i Arsenala. Tad ćemo biti u karanteni, ali nema šanse da propustim ovu utakmicu, to su dva moja kluba. I baš zato volio bih da završi remijem, bez pobjednika, javio se iz Ukrajine Eduardo da Silva (32). 

U Dinamu je proveo šest godina, a u Arsenalu tri. Jedini je igrač u povijesti kojeg je Dinamo prodao Arsenalu, za 10-ak milijuna eura, a transfera se i danas dobro sjeća. Transfera u izvedbi pritvorenog Zdravka Mamića...

- Znate da sam s njim na sudu, da se borim za svoja prava, a ovo što sad izlazi na vidjelo svih je ovih godina bilo javna tajna, samo su mnogi šutjeli o tome. Ja sam to shvatio kad sam odlazio u Arsenal - rekao nam je Eduardo i nastavio:

- Tad mi je bio menadžer i nakon tako velikog transfera bilo mi je jasno da nešto nije u redu. Sav novac od transfera išao je u klub, on kao menadžer po tome ne bi ništa zaradio. Bilo mi je jasno da uzima novac, samo nije bilo potvrde i dokaza za to. Dakle, još prije osam godina moglo se znati da neke stvari tu baš i nisu u redu.

Tko to tamo putuje?

U međuvremenu je Eduardo zabijao za Arsenal, slomio nogu, otišao iz Londona u Donjeck, završio na sudu s Mamićem, otišao u Brazil igrati za Flamengo pa se prošlog ljeta vratio u Šahtar. Naravno, i oprostio se od reprezentacije...

- Mnogo toga za mene nije bilo dobro otkad sam završio na sudu. Bilo mi je nejasno kakvi to ljudi, koji nemaju baš nikakve veze s nogometom, idu na putovanja s reprezentacijom. Nisam se više osjećao tako slobodno - kaže Eduardo, koji se više ne želi vraćati u dres hrvatske reprezentacije iako se o tome puno govorilo nakon što je Ante Čačić na izborničkoj klupi naslijedio Niku Kovača.

- Pomirio sam se s tim da je s reprezentacijom gotovo. Kad je izbornik Čačić bio u Kijevu, javio sam mu se i došao ga pozdraviti. Jako ga poštujem, trenirao me u Zaprešiću kao mladog igrača, ali s reprezentacijom sam završio. Mislim da sam Hrvatskoj puno dao i sad sam odlučio više se posvetiti obitelji i klupskim obvezama - kaže hrvatski Brazilac.

Ostao je samo Rosický

Klupske i sve ostale obveze nakratko će zapostaviti večeras od 20:45, kad će se smjestiti ispred televizora.

- Dinamu će biti jako teško jer, kako čujem, Arsenal se još nije pomirio s ispadanjem iz Lige prvaka, oni i dalje vide svoju šansu za plasman u drugi krug - upozorio je Eduardo, koji je s Emiratesa otišao u ljeto 2010. godine.

- Gotovo svi igrači koji su bili sa mnom u Arsenalu otišli su, ostao je samo Tomáš Rosický. Ponekad se s njim čujem porukama - kaže Dudú.

Njegov Šahtar sutra u Lavovu dočekuje madridski Real.

- Dolaze nam Kovačić i Modrić, a ishod El Clásica neće nas zavarati. Sigurno će biti jako teško, nedostaju nam neki važni igrači, ali baš se veselim toj utakmici - zaključio je.

Za Dinamo 72, za Arsenal 20 golova

U Dinamu je Eduardo oborio rekord HNL-a s 33 gola u jednoj sezoni, a u Londonu je, unatoč ozljedi, zabio 20 puta u 67 utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...