Obavijesti

Sport

Komentari 18

Kad Mario Cvitanović zaustavi Becksa, a Daniel Šarić Gigssa

Kad Mario Cvitanović zaustavi Becksa, a Daniel Šarić Gigssa
1

Na današnji je dan prije 15 godina tadašnja Croatia igrala na Old Traffordu utakmicu Lige prvaka protiv velikog Uniteda. 'Modri' su izborili remi bez golova i iznenadili sve

VIDEO

Već je prošlo 15 godina? Uh, kako smo odigrali. Čuvao sam Ryana Giggsa, a na kraju utakmice smo zamijenili dres. Još ga čuvam, kaže Daniel Šarić.

Za kriterije Manchester Uniteda i Alexa Fergusona te večeri na Old Trafford je stigao sićušni klub iz Maksimira. Umjesto laganog "predjela", za što su "modri" trebali poslužiti, Goran Jurić i društvo pokazali su se kao tvrda kost koju je nemoguće slomiti. Prvi put nakon pet godina Manchester United nije uspio zabiti na Old Traffordu. Kladionice su slavile, kladitelji plakali. Bio je to rezultat koji je obišao svijet.

- Tjedan dana prije te utakmice trener Osvaldo Ardilles me je pozvao i rekao: "Nećeš igrati u Puli. Evo ti videokaseta Davida Beckhama i svaki dan gledaj. Ne želim da centrira". Gledam, slušam i mislim: "Ej, kako da Beckham ne centrira?". Gledao sam ga svaki dan po sat i pol, dva. Znao sam svaki njegov korak - prisjetio se Mario Cvitanović.

David Beckham niti jednom nije uspio centrirati. Cvitanović ga je potpuno zaustavio i razljutio Engleza.

- Poslije utakmice bio je jako ljutit, nije se htio mijenjati ni za dres. Ali nije me bilo briga, taj bod mi je najveća uspomena - kaže Cvitanović, koji je u 91. minuti imao šansu i za pobjedu.

- Nema dana da mi ta šansa ne prođe kroz glavu. Šokota mi je dao loptu, a ja sam pucao s 18 metara. Eh, da mi je ova pamet, primio bih loptu, napravio korak, dva i vjerojatno zabio.

Kako je Cvitanović zaustavio Beckhama, tako su Stjepan Tomas i Mario Tokić u "džep" strpali Yorkea i Colea.

- Tada su bili najbolji tandem svijeta. Prvo sam čuvao Yorkea, pa su potom zamijenili mjesta i došao mi je Cole. Bili su toliko uigrani da to nikad nisam vidio. Čuvao sam Tottija, Vierija, velike napadače, ali takav tandem kao Cole i Yorke nisam vidio - prisjetio se Stjepan Tomas.

Nakon što je ruski sudac Levnikov odsvirao kraj, igrači su slavili, a stigao je poziv predsjednika kluba.

- Pohvalio nas je i rekao: "Duple premije!"

Petnaest godina poslije čak devet igrača iz prve jedanaestorice rade kao treneri. Svi osim Josipa Šimića i Bišćana. Mario Cvitanović i Mario Tokić rade zajedno u juniorima Dinama. Dio obrane koja je tog 14. rujna zaustavila najbolje igrače svijeta.

- Te su godine osvojili Ligu prvaka, kup i prvenstvo. Nas nisu slomili - kaže Tokić. I on ima uspomenu.

- Dres od Irwina. Bila je to nezaboravna utakmica - završio je Tokić.

Jest, utakmica koja je šokirala svijet. Večer koja se ne smije zaboraviti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve