Obavijesti

Sport

Komentari 15

Le Figaro o Danijelu Subašiću: On je simbol čvrstoće Monaca

Le Figaro o Danijelu Subašiću: On je simbol čvrstoće Monaca
12

Danijel Subašić zalog je za budućnost Monaca, on je stup njegove obrane i simbol čvrstoće. Zbog njega se mogu nadati polufinalu Lige prvaka, piše novinar Le Figara

VIDEO

Danijel Subašić jedna je od najvažnijih karika momčadi Monaca. Tako će biti i večeras u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka u Torinu, gdje momčad iz Kneževine ide na noge talijanskom prvaku Juventusu.

"Subašić, simbol monegaške čvrstoće",  napisale su najstarije francuske dnevne novine Le Figaro (1826.) u najavi okršaja na Juventus Areni.

"Želi li ostvariti uspjeh u Torinu, Monaco svoju igru treba temeljiti na čeličnoj obrani iza koje je njihov junak Danijel Subašić. 'Bianconeri' imaju napadačkih mogućnosti, posebice s Carlosom Tévezom, ali su gotovo neprobojni u obrani. Primili su tek 15 golova u 30 utakmica i na dobrom su putu da obore rekord po najmanjem broju primljenih golova u sezoni Serie A (20, 2011./2012.)", piše novinar Le Figara Cyrille Haddouche.

Spektakularni refleksi i visoka klasa

S druge strane, Monaco je kao trećeplasirani sastav prvenstva i četvrtfinalist Lige prvaka svoju sezonu temeljio na čvrstoj obrani, što nije uvijek uzbudljivo gledati, ali Leonardo Jardim briljira s taktičkim rasporedom u veznom redu i obramebenom odgovornošću, tvrdi autor koji potom posebno hvali hrvatskog reprezentativnog golmana:

"Hrvatski golman pomaže u svom djelokrugu, pouzdan je kod visokih lopti i ima spektakularne reflekse koji momčadi daju na nepropusnosti. Subašić je omogućio Monacu prolazak protiv Arsenala u uzvratu osmine finala obranivši pet udaraca, uključujući i onaj odlučujući u samoj završnici (izvadio loptu s gol-crte, op.a.). Ta je izvanredna obrana sumirala sezonu ovog golmana visoke klase."

Došao u anonimnosti, a istisnuo finaliste SP-a

Le Figaro piše kako je Subašiću kao 30-godišnjaku trebalo vremena da uhvati vrhunsku formu te da njegova izdanja ne prolaze previše zapaženo u Europi, ali ne i u klubu koji je produžio ugovor s njim do 2019. godine.

"On je zalog za budućnost koji je došao u anonimnosti, a istisnuo iz momčadi Sergija Romera i Maartena Stekelenburga, finaliste SP-a 2014. odnosno 2010. Subašić je stup Monaca i obrambenog sustava."

Čuvar Monacovih šansi za polufinale

Hrvatski reprezentativni golman ima drugi najbolji postotak obrana u Ligi prvaka (90,5 posto) iza Miguela Ángela Moye iz Atlética (94,1 posto). Diskretan je u medijima ne ističe se u svlačionici, napominje novinar.

"Monaco ima jedan jedini poraz u prvenstvu u posljednjih 17 utakmica, a primio je tek pet golova, što najbolje govori o kvaliteti hrvatskog golmana koji će biti na prvoj crti obrane kako bi sačuvao Monacove šanse da se kvalificira u polufinale Lige prvaka. Ta misija nije nepromostiva jer je klub primio tek četiri gola u Europi ove sezone, zbog čega zasluge najviše idu Subašiću", zaključuje Haddouche.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima