Obavijesti

Sport

Komentari 14

Liga Hrvata: Olić, Mandžukić, Modrić, a sada i Ivan Rakitić

Liga Hrvata: Olić, Mandžukić, Modrić, a sada i Ivan Rakitić
1

POKER Četvrti put zaredom u finalu Lige prvaka igrat će Hrvat. Niz je počeo Ivica Olić u finalu 2012. godine, a nastavili su ga Mario Mandžukić i Luka Modrić...

VIDEO

Prije šest godina, 16. svibnja 2009., Ivan Rakitić prvi je put zaigrao na stadionu u Berlinu. Bilo je to u dresu Schalkea. Sad će na tom stadionu igrati finale Lige prvaka.

- Ovo nije san, ovo je stvarnost. Uživamo u trenutku - rekao je Ivan Rakitić nakon što su u polufinalu Lige prvaka izbacili Bayern.

Četvrtu godinu zaredom Hrvatska će imati predstavnika u finalu Lige prvaka, a posljednja dva puta Hrvati su je i osvajali. Mario Mandžukić s Bayernom i Luka Modrić s Real Madridom.

No Ivan Rakitić može napraviti ono što nije uspjelo niti jednom hrvatskom nogometašu, u dvije godine spojiti Europsku ligu i Ligu prvaka. U Ligi prvaka debitirao je 2007. u dresu Schalkea, a u četvrtfinalu te sezone igrao je upravo protiv Barcelone. Nažalost, Ivan, koji se toliko veselio susretu protiv Katalonaca, nije mogao igrati zbog ozljede. Gledao je iz svečane lože s divljenjem Xavija i Iniestu, s kojima će 6. lipnja u Berlinu pokušati osvojiti europski naslov.

I dok je zbog Ivice Olića drhtao cijeli Davor, zbog Marija Mandžukića Slavonski Brod, a zbog Luke Modrića Obrovac, uz Raketu će na nogama biti cijeli Sikirevci. U tom malom slavonskome mjestu, od 2500 stanovnika, nema mještanina koji nema Rakitićev dres. Na svakoj utakmici reprezentacije ili kluba okupe se s hrvatskim dresom broj 7. Uostalom, općina Sikirevci, rodno mjesto Ivanova oca Luke, proglasila je Raketu počasnim građaninom. Od sedmero braće Rakitić, u Sikirevcima i danas živi Jakov, Ivanov stric.

- Probajte kulenovu seku, ovakvu nećete naći nigdje na svijetu. Ljudi je ovdje rade za sebe, a onda znate da se ne štedi - objašnjavao je tata Rakitić tajnu Sikirevaca.

Formula je zapravo vrlo jednostavna. Tzv. kulen-pogon hrvatski je najveći adut. Uz njega su kao “formule” jurili rukometaši Damir Bičanić, Marko Kopljar i Domagoj Duvnjak na Olimpijskim igrama u Londonu. Potonji je zbog “kulen-pogona” dogurao do najboljeg rukometaša svijeta.

Originalnom hrvatskom suhomesnatom proizvodu na snazi su zahvalili i Mario Mandžukić i Ivica Olić. I oni su dogurali do finala Lige prvaka, a niz je, eto, nastavio i Ivan Rakitić. Ne treba sumnjati da će 6. lipnja iz Sikirevaca prema Berlinu krenuti velika skupina Ivanovih navijača kako bi pomogla Ivanu. Nose mu slavonski kulen.

Olić na oproštaju promašio penal

Bayern je u raspucavanju izgubio od Chelseaja, a penal je promašio i Ivica Olić. Bila je to njegova posljednja utakmica za Bayern.

Zbog naslova je ostao bez kose

Nakon što je na stadionu Luz osvojio Ligu prvaka, Luka Modrić morao je ‘pod škare’. Ošišao se na kratko i ostao bez prepoznatljive frizure.

Hrvatski heroj na Wembleyju

U hrvatskoj pobjedi protiv Engleske na Wembleyju 3-2 2007., Mandžukić nije bio u sastavu. No zato je zabio na Wembleyju za Bayern.

Rakitić u Berlinu igra za povijest

Raketa može postati prvi hrvatski nogometaš koji je u dvije godine spojio dva velika trofeja - naslov u Europskoj ligi i naslov u Ligi prvaka.

Srce lava odvelo Real do ‘décime’

Luka je krhak nogometaš, ali ima srce lava. Jedan je od najzaslužnijih što je Real osvojio naslov, napisali su španjolski mediji nakon pobjede protiv Atlética u finalu Lige prvaka. Na toj utakmici Luka je pretrčao 11.452 metra. Samo je jedan nogometaš pretrčao više - Španjolac Xabi Alonso.

Prvi Hrvat koji je zabio u finalu

Bayern München pobijedio je Borussiju Dortmund u finalu na Wembleyju, a Mario Mandžukić postao je prvi hrvatski nogometaš koji je zabio gol u finalu. Čak 16 Hrvata nastupilo je u finalima najelitnijeg nogometnog natjecanja, ali nitko do Mandžukića nije uspio zabiti gol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao