Obavijesti

Sport

Komentari 50

Lijepa sjećanja: Dinamo i Real jedini su ovako razbili Bayern

Točno 51 godinu prije Reala koji je lani slavio 4-0, u Münchenu su Škorić, Zambata i Lamza u Kupu velesajamskih gradova razbili Bavarce kao nitko prije. Bilo je 4-1

VIDEO

Minhenskom Bayernu je 4-1 poraz od Dinama u četvrfinalu Kupa velesajamskih gradova 1963. godine dugo bio najteži domaći poraz u povijesti svih europskih natjecanja. Sve do lani kad je Real slavio na Allianz Areni 4-0. 

Točno 51 godinu prije madridskog Reala, u Münchenu su Škorić, Zambata i Lamza razbili Bavarce kao nitko prije njih. Legendarni golman Sepp Maier predvodio je bavarski klub, ali Dinamo je na krilima Slavena Zambate, dvostrukog strijelca, pobijedio 4-1. Po gol su u toj utakmici zabili Jerković i Kobeščak. 

U Zagrebu nije bilo golova i "modri" su prošli dalje. Dinamo, koji je vodio Milan Antolković, nakon toga srušio je moćni Ferencvaros, a u finalu je od "modrih" bila jača Valencija. Dinamo je 1967. osvojio ovo natjecanje što je najveći uspjeh u povijesti kluba i najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa.

Ždrijeb je 52 godine nakon Dinamove dominacije u Münchenu ponovno spojio ove dvije momčadi. No stvari su se bitno promijenile i ovoga puta "modri" bi vjerojatno bili sretni da dobiju "samo" četiri komada u Münchenu.

- Momčadi koje imaju 30 puta veći budžet od nas znale su dobiti po pet, šest komada. Šahtar je dobio sedam na Allianz Areni - rekao je Zoran Mamić.

Bayern je zadovoljan ždrijebom. No čini se da igrači baš i nisu upućeni u događanja oko zagrebačkog kluba i stanje na tribinama.

- Mi smo favoriti skupine i svi će nas htjeti pobijediti. Očekujem paklenu atmosferu u Zagrebu i Pireju - rekao je Philipp Lahm.

Xabi Alosno već je igrao protiv Dinama. Real je jedva dobio na Maksimiru 1-0. 

- Igrao sam s Realom u Zagrebu, a s Liverpoolom sam gostovao kod Olympiacosa. Na te dvije utakmice čeka nas vruća atmosfera. Navijači su dolje jako emocionalni.

Dugo na Maksimiru nije bilo paklene atmosfere...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica