Obavijesti

Sport

Komentari 86

Lionel Messi stigao Ronalda, Maribor primio šest komada...

Lionel Messi stigao Ronalda, Maribor primio šest komada...
9

Barcelona je dobila Ajax 3-1 na Nou Campu. Messi je zabio 69. gol u Ligi prvaka i stigao Ronalda. Maribor je teško stradao u Londonu izgubivši 6-0 od Chelseaja...

VIDEO

Barcelona je na Nou Campu pred gotovo 80.000 navijača pobijedila Ajax 3-1 u 3. kolu Lige prvaka. Ivan Rakitić igrao je cijelu utakmicu, a za Katalonce su zabili Neymar i Leo Messi u prvom poluvremenu te Ramirez u sudačkoj nadoknadi.

Barcelonin poraz od Paris Saint-Germaina u 2. kolu (3-2) bio je njihov najraniji poraz u Ligi prvaka u zadnjih 13 godina. Luis Enrique najavio je dvoboj protiv Ajaxa u 3. kolu kao ključni za prolazak među 16 najboljih momčadi Europe. 

Raketa uz maestra Iniestu

Luis Enrique od prve minute u momčad je stavio Ivana Rakitića, koji je u vezi igrao s Mascheranom i Iniestom. Pedro, Messi i Neymar bili su napadački trio i nerješiva zagonetka za Ajax, kao i briljantni Iniesta koji je dijelio lopte kao na pladnju.

Messi asistirao i zabijao

Otvaranje iz snova na Nou Campu. Neymar je već u 7. minuti zabio za vodstvo Barcelone na asistenciju Lionela Messija. Neymaru je to bio 10. gol u 10 nastupa za Barcelonu u Primeri i Ligi prvaka ove sezone. Sjajno je Brazilac završio akciju koju su započeli Pedro i Messi te preciznim udarcem u suprotan kut zabio za rano vodstvo.

U 24. minuti je bilo 2-0. Leo Messi zabio je na sjajnu asistenciju Andresa Inieste. Argentincu je to bio 69. gol u Ligi prvaka, isti broj golova ima Ronaldo, a obojica love Raulov rekord od 71 gol u Ligi prvaka. 

Viktorija na gol Ajaxa

Ajax je prvi put pucao na gol Barcelone pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Bila je to dominacija katalonske momčadi u kojoj je vrlo dobro igrao naš Rakitić. Držao je Raketa vezni red i upotpunjavao igru Barcelone koja je u prvom dijelu "rastavila" Ajax.

Katalonci su imali 71 posto posjeda lopte, pet pokušaja prema golu uz sedam prekršaja. Ajax je tražio šansu iz kontre, ali nije to baš funkcioniralo u prvih 45 minuta.

Messi je pristao izaći

U drugom poluvremenu nastavila se dominacija Barcelone. Nizozemci nisu mogli ništa. U 67. minuti Nou Camp je ovacijama s terena ispratio Lionela Messija. Ovoga puta Argentinac je pristao izaći, za razliku od utakmice protiv Eibara, kad je Messi ignorirao svog trenera. U subotu je El Clasico i Argentincu će dobro doći malo odmora.

Ajax je dvije minute prije kraja uspio smanjiti rezultat. Zabio je El Ghazi, ali više od toga Nizozemci nisu bili u stanju napraviti. Barca je preko Ramireza potvrdila pobjedu u sudačkoj nadoknadi.

U drugoj utakmici skupine F Paris Saint-Germain slavio je na gostovanju kod APOEL-a golom Cavanija tri minute prije kraja utakmice.

Mariboru šest komada u Londonu, spektakl Schalkea

Teško je stradala slovenska momčad u 3. kolu skupine G. Chelsea je slavio na Stamford Bridgeu 6-0. Remy je zabio za vodstvo u 13. minuti i odmah se ozlijedio. Umjesto njega ušao je Didier Drogba koji iz penala u 23. zabija za 2-0. John Terry zabio je u 31. minuti. Viler je zabio u svoju mrežu u drugom dijelu, a Chelsea je završio posao dvama golovima Edena Hazarda, jedan je bio iz penala. 

U drugoj utakmici skupine G Schalke je u spektakularnoj utakmici bio bolji od Sportinga 4-3. Sedam golova, dva penala, crveni karton, herojski povratak... Nani je zabio za vodstvo Sportinga. Ali Obasi i Huntelaar zabijaju za preokret. Höwedes zabija za 3-1 Schalkea, ali Sporting se vraća golovima Adriena Silve. Konačnih 4-3 postavio je Choupo-Moting golom iz penala u sudačkoj nadoknadi.

Liga prvaka, 3. kolo, SKUPINA F:

Skupina E

  • CSKA - Manchester City 2-2 (Doumbia 65, Natcho 86 (p) / Agüero 29, Milner 38)
  • Roma - Bayern 1-7 (Gervinho 66 / Robben 9, 30, Götze 23, Lewandowski 25, Müller 36 (p), Ribery 78, Shaqiri 80)

Skupina F

  • APOEL - PSG 0-1 (Cavani 87)
  • Barcelona - Ajax 3-1 (Neymar 7, Messi 24, Ramirez 90 / El Ghazi 88)

Skupina G

  • Schalke - Sporting 4-3 (Obasi 34, Huntelaar 51, Howedes 60, Choupo-Moting 90 (p))
  • Chelsea - Maribor 6-0 (Remy 13, Drogba 23 (p), Terry 31, Viler 54 (ag), Hazard 77 (p), 90)

Skupina H

  • BATE - Šahtar 0-7 (Teixeira 11, Luiz Adriano 28 (p), 36, 40, 44, 82 (p), Douglas Costa 35)
  • Porto - Atletic Bilbao 2-1 (Herrera 45, Quaresma 75 / Fernandez 58)

Zanimljivosti:

  • Prošle sezone u skupini Lige prvaka Barca je razbila Ajax 4-0 na Nou Campu, ali je izgubila 2-1 u Amsterdamu. Barcin poraz od PSG-a u 2. kolu Lige prvaka njihov je najraniji poraz u ovom natjecanju od 2001. godine
  • Barca je izgubila tek jednu od zadnjih 29 domaćih utakmica Lige prvaka. 
  • Nikad Katalonci nisu doma izgubili od nizozemskih momčadi
  • Ajax ne zna za pobjedu u zadnjih 10 gostujućih utakmica u Ligi prvaka, niz je to koji se proteže od njihove zadnje gostujuće pobjede protiv Dinama u listopadu 2011. godine. 
  • Zadnji put kad je Ajax dobio u Španjolskoj, današnji trener Frank de Boer je igrao, a njegov brat Ronald zabio je gol u 3-2 pobjedi kod Atletico Madrida.
  • Luis Enrique i Frank de Boer igrali su zajedno u Barci od 1999. do 2003. Igrali su i jedan protiv drugoga (Luis Enrique u Realu, De Boer u Ajaxu 1995. godine)
  • Leo Messi je golom Ajaxu došao na 69 golova u Ligi prvaka izjednačivši se s Cristianom Ronaldom. Obojica love rekordera Raula, koji je u karijeri zabio 71 gol u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju u svijetu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling