Obavijesti

Sport

Komentari 327

"Nula" na Vicente Calderonu: Golmani su imali slobodan dan

"Nula" na Vicente Calderonu: Golmani su imali slobodan dan
9

Nije bilo golova u dvoboju Atletica i Chelseaja u Madridu, završilo je 0-0, ali nije bilo ni prilika. Odluka o finalistu Lige prvaka past će na Stamford Bridgeu za osam dana

VIDEO

Nakon što je ždrijeb polufinala Lige prvaka spojio Atletico i Chelsea, puno pažnje zbog klauzule o zabrani igranja posvetilo se Courtoisu, golmanu Chelseaja na posudbi u Atleticu. Uefa je reagirala, branio je u utorak navečer, ali posla nije imao. Nije bilo golova, završilo je 0-0, ali nije bilo niti prilika. Potpuno drukčiji dvoboj od posljednjeg međusobnog prije dvije godine kada su Španjolci slavili 4-1 u Superkupu.

Golmani su praktički imali slobodan dan, a najuzbudljiviji trenutak utakmice bio je ulazak lijepe klupske liječnice "bluesa". Jose Mourinho napravio je tri izmjene, dvije zbog ozljede, a treću u 94. minuti i samo ta činjenica daje do znanja da je on ovim rezultatom i bunkerom zadovoljan. A sve je bilo jasno još uoči utakmice jer je na klupi ostavio kreativca Oscara i opasnog Schürrlea.

Valja izdvojiti samo dvije situacije. Udarac Suareza u 34. minuti s nekih 25 metara kada je lopta otišla par centimetara uz stativu i pokušaj Gabija 14 minuta prije kraja iz slobodnog udarca. Prizemni udarac u kut odbio je Schwarzer. Mark Schwarzer je već u 18. minuti zamijenio Čecha koji se ozlijedio prilikom kornera.

Statistika na kraju ide u prilog domaćinu, u udarcima je bilo 26-5, ali samo je navedeno bilo nešto opasnije.

- Od početka smo išli na pobjedu, igrali smo na taj način. Međutim, znali smo da im neće biti lako zabiti i ostao nam je gorak okus u ustima - rekao je Gabi, kapetan Atletica.

Atletico je tako nastavio niz neporaženosti u Ligi prvaka ove sezone, ovo im je bila 11. utakmica. Uz osam pobjeda, imaju tri remija. Ako žele ponoviti najveći uspjeh u Europi u klupskoj povijesti, finale od prije 40 godina, morat će nastaviti niz.

Chelsea je na svom travnjaku ove sezone uvjerljiv (iznimka je subotnji poraz od Sunderlanda) pa se čini i lagani favorit. Ako prođe dalje, bit će to četvrto Mourinhovo finale, a već je danas 'skinuo' Fergusona s osmim polufinalom s četiri različite momčadi.

Uzvrat je za osam dana na Stamford Bridgeu

Torres nakon sedam godina na "svom" stadionu

Atletico je moj život. Kad sam imao 10 godina, sjedio sam na stadionu i gledao kako Simeone predvodi Atletico do pobjede protiv Albacetea i naslova u Primeri 1996., rekao je Fernando Torres uoči susreta.

Igrao je sedam godina na Calderonu, bio kapetan s 19 godina i tri sezone dijelio svlačionicu sa Simeoneom. Poseban pljesak nije dobio, ali niti zvižduke. Odigrao je cijeli dvoboj i bio je možda i najopasniji igrač Chelseaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 327
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani