Obavijesti

Sport

Komentari 46

Pet savjeta kako doći do čuda: Zaustaviti Walcotta, molitva...

Pet savjeta kako doći do čuda: Zaustaviti Walcotta, molitva...
1

Zaustaviti Thea Walcotta koji obožava Zagreb, ne dati Cazorli da puca slobodnjake, naučiti im akcije napamet, ne dati im da pucaju svake tri minute pa se - pomoliti

VIDEO

Hrvati zabijaju Arsenalu, posljednji je u tome uspio Andrej Kramarić u dresu Leicestera u veljači. Hrvati pobjeđuju Arsenal i s klupe, više o tome zna Slaven Bilić, učinio je to prije malo više od mjesec dana. I eto recepta, igrači “iskopiraju” Kramarića, a Zoran Mamić Bilića...

Uostalom, nazvao je Mamić Bilića, razgovarali su nekoliko minuta, pomogao je bivši izbornik ponekim savjetom. Naravno, ne postoji takav savjet koji bi promijenio činjenicu da je Arsenal apsolutni, izraziti favorit, ali opet, bio je to i Real Madrid u jesen 2011. Pa je završio 0-1. A tko zna kako bi završilo da je Ante Rukavina zabio onaj zicer... Dakle, i čuda su valjda ponekad moguća. Možda se jedno od njih dogodi i večeras na Maksimiru. Zvuči otrcano, ali nada doista umire posljednja...

Savjet prvi: Neka puknu bar svake četiri minute

Protiv Stokea je ovog vikenda Arsenal imao 29 udaraca na gol. Preračunato, svake tri minute po jedan. Eto, za početak bi “modri” trebali učiniti sve da “topnike” odmaknu od gola koliko je god moguće. I da to izvedu samo malo bolje nego što je izveo Stoke, koji je primio “samo” dva komada.

Savjet drugi: Naučiti im svaku akciju napamet

Zvuči nemoguće? Dobro, vjerojatno i jest, ali opet treba dati sve od sebe. Jer nije ovdje riječ o šali, Dejan Lovren je nedavno kazao kako igrači Arsenala doslovno svaku svoju akciju toliko dobro uigraju, s toliko automatizma, da ih je drukčije praktički nemoguće zaustaviti. Dakle, preostaje jedino naučiti svaki pokret u svakoj akciji pa pokušati sve to nekako zaustaviti. Ako je ikako moguće... Nije? Ajmo, ajmo, malo vjere u Taravela i društvo iz obrane.

Savjet treći: Čuvajte se Walcotta, taj voli Zagreb

OK, nije jedini na kojeg treba pripaziti, daleko od toga, ali nitko osim njega iz ove Arsenalove momčadi nije na Maksimiru zabio tri komada u jednoj utakmici. Sjetit ćete se devastacije hrvatskih ambicija u dresu Engleske u rujnu 2008... Završilo je 4-1, a Danijel Pranjić i danas se navodno budi noću, obliven znojem, a supruga mora smirivati djecu: “Sve je u redu, tata opet sanja Walcotta...” Inače, to mu je jedan od ukupno dva hat-tricka u karijeri.

Savjet četvrti: Zaboravi faul kad je tu Cazorla

Španjolac je od ofenzivca postao zadnji vezni, ali i “mali od prekida”. Prošle sezone Santi Cazorla zabio je šest slobodnih udaraca, jedan je od onih čiji su slobodnjaci “pola gola”. I čak mu nije važna ni strana, jedini je u Europi koji ih je prošle sezone zabio i lijevom i desnom nogom.

Savjet peti: Poslušajte Kovača i pomolite se...

Bivši izbornik patentirao je taktiku “Božja volja”. Dobro, može zvučati suludo, ali ponekad je i to opcija koju ne treba odbaciti. Recimo, večeras. Naime, bez puno sreće Dinamo neće imati baš nikakvu šansu. Tako da... Pomozi, Bože! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani