Obavijesti

Sport

Komentari 511

Posljednji tango u Parizu: PSG utrpao Dinamu četiri komada

Posljednji tango u Parizu: PSG  utrpao Dinamu četiri komada
20

Dinamo je izgubio na Parku prinčeva 4-0 u 4. kolu Lige prvaka. Zlatan Ibrahimović imao je četiri asistencije. Bio je to deseti uzastopni poraz Dinama u Ligi prvaka...

VIDEO

Pravi je potop, osim Sloveniju i Hrvatsku, zadesio i Dinamo. Metaforički, naravno. Deseti poraz zaredom u Ligi prvaka, gol-razlika 0-10 i nula bodova na kontu. PSG je održao novu lekciju iz nogometa zagrebačkom Dinamu i na Parku prinčeva slavio 4-0. Kod sva četiri gola ime asistenta bilo je isto - Zlatan Ibrahimović. Zabijali su redom Alex, Matuidi, Menez i Hoarau.

- Samo da ne primimo gol u prvoj fazi utakmice - pričao je Ante Čačić uoči utakmice.

No može Čačić govoriti do sutra, jer "modri" igrači ga ne slušaju. Prvih 15 minuta utakmice protiv PSG-a odigrali su odlično, a u 16. je već na semaforu bilo 1-0. 

Ibrahimović je na brzinu izveo korner s Lavezzijem, vratio loptu u 16 metara, a tamo je brazilski branič Alex bio neumoljiv. No to je bio samo početak. Dinamo je u drugom dijelu primio još tri laka gola za jubilarni deseti uzastopni poraz u Ligi prvaka.

Dinamo je odigrao najbolje poluvrijeme u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Žalit će "modri" za šansom Pivarića iz 11. minute kad su centimetri dijelili Dinamo od prvog gola u najelitnijem klupskom natjecanju. No sve nakon toga bilo je za zaborav.

Čačić je pokušao nešto à la Ćiro Blažević. Na Park prinčeva izveo je momčad u 3-5-2 formaciji s Josipom Šimunićem kao "korektorom". Desno je bio Ante Puljić, a lijevo Domagoj Vida. Tako su Pivarić i Vrsaljko dobili više prostora na krilima. Brozović i Ademi izgledali su vrlo dobro u prvom dijelu, Sammir također. Standardno dobar bio je mladi Mateo Kovačić. Izostao je učinak Ante Rukavine koji je bio Dinamov najistureniji čovjek, no on nije ni dobio previše lopti u prostor.

PSG je pokazao Dinamu kako se to radi. Akcija koja izgleda gotovo rutinski. Dinamo je pogriješio u predaji lopte, PSG u tri poteza rješava utakmicu. Ibrahimović je ponovno bio u ulozi asistenta, a strijelac je bio Matuidi.

Ništa se nije promijenilo u igri Dinama, a PSG je nastavio po svom. "Modri" su imali korner, PSG je to izbio i krenula je akcija kao iz udžbenika. U nekoliko poteza PSG je stigao pred Kelavu, opet je asistent bio Zlatan Ibrahimović, a Menez je lažnjakom napravio Dinamovu obranu smiješnom i zabio za 3-0. Za kraj je Ibrahimović upisao četvrtu asistenciju i to s poda za Hoaraua koji je tek ušao u igru za konačnih 4-0.

Dinamo ni nakon 4. kola nema bodova. Rubrika postignuti golovi također je prazna, a poraz od PSG-a bio je jubilarni deseti u Ligi prvaka. Još dva poraza dijele ga do izjednačavanja neslavnog rekorda koji drži Anderlecht. Belgijska momčad u periodu od 2003. do 2005. godine imala je 12 uzastopnih poraza. Dinamo do kraja ovog ciklusa ima još dvije utakmice. Pa neće valjda...

Porto bodom osigurao drugu fazu natjecanja

U "uspavanki" u Ukrajini Porto je kod kijevskog Dinama odigrao 0-0. Dvije utakmice prije kraja prve faze Porto je ovim bodom osigurao prolazak u drugu fazu natjecanja. Portugalska momčad sad je neporažena 21 utakmicu zaredom. Ognjen Vukojević za Dinamo iz Kijeva igrao je do 88. minute utakmice i zaradio je žuti karton. Niko Kranjčar ušao je umjesto njega i odigrao zadnje dvije minute.

Liga prvaka, 4. kolo, skupina A:

PSG - Dinamo 4-0 (Alex 16, Matuidi 61, Menez 65, Hoarau 80)

Dinamo Kijev - Porto 0-0

Redoslijed:

1. Porto 10

2. PSG 9

3. Dinamo Kijev 4

4. Dinamo Zagreb 0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 511
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja