Obavijesti

Sport

Komentari 123

Tévez i Morata srušili BVB-ove snove: Juventus u četvrtfinalu

Tévez i Morata srušili BVB-ove snove: Juventus u četvrtfinalu
8

Nogometaši Juventusa svladali su Borussiju Dortmund u uzvratnoj utakmici 1/8 finala LP na Westfalenu. 'Stara dama' pobijedila je 3-0 (Tévez 3', 79', Morata 70')

VIDEO

Navijači Borussije razvili su veliki transparent na Westfalenu uoči početka utakmice Dortmunda i Juventusa prisjećajući se velikog trijumfa u finalu Lige prvaka 1997. u Münchenu (3-1). Ali 18 godina poslije radovali su se navijači "stare dame", i to baš na Westfalenu. Juve je maestralnom predstavom slavio 3-0 i osigurao mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka.

Reuters/PIXSELL

"Bomba" i hladan tuš za BVB

Tko je mogao očekivati da će talijanski prvak krenuti napadački? Odgovarala mu je pobjeda 2-1 iz prve utakmice. No to se ipak dogodilo. Carlos Tévez prije isteka treće minute odapeo je s 25 metara šut iz koljena, lopta je nezadrživo išla prema gornjem lijevom kutu domaćeg gola, Weidenfeller se loše postavio i Juve je šokirao gotovo sve na stadionu.

Borussia je bila uzdrmana, pa je i Lichtsteiner odlučio isprobati dalekometni šut u 15. minuti. Krasno je naciljao suprotne "rašlje" pucajući sa slične pozicije kao i Tévez, samo na drugoj strani, no ovaj put Weidenfeller je bio spreman. Odbio je loptu u korner.

Obrana gostiju fantastično je djelovala čitavu utakmicu. O tome će najbolje reći podatak da BVB u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac prema okviru gola. Juveu se u 27. minuti ozlijedio Paul Pogba, ali i bez njega je napadački djelovao vrlo moćno.

Tévez otklonio svaku sumnju

Samo pet minuta u nastavku trebalo je Tévezu da zakuha novu opasnost pred domaćim golom. Proigrao je Moratu koji je bio na granici zaleđa, potom je Španjolac ušao u šesnaesterac Borussije, no tamo ga je spreman dočekao Weidenfeller i odgodio rješenje utakmice.

Jedini kraći period dobre igre u napadu Borussia je imala sredinom drugog dijela, kad su pucali Kampl, potom i Subotić, no nisu natjerali Gianluigija Buffona na neki ozbiljniji posao. A onda je u 70. minuti Juventus odlučio utakmicu.

Pereyra je dao loptu Tévezu u kontru na desnu stranu, Argentinac se sjurio u šesnaesterac i tamo nesebično uposlio Álvara Moratu, a Španjolac zabio u praznu mrežu za 2-0. Devet minuta poslije Tévez je potvrdio epitet igrača utakmice zabivši drugi gol nakon još jedne dobre lopte Pereyre.

Juventus na kraju sasvim zasluženo prolazi u četvrtfinale s ukupnim rezultatom 5-1 pred velikim brojem svojih navijača u Dortmundu. Svih pet golova zabila su im ista dvojica igrača, ubojiti argentinsko-španjolski dvojac Tévez-Morata.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

  • Borussia Dortmund - Juventus 0-3 (ukupno 1-5) (Tévez 3', 79', Morata 70')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao