Obavijesti

Sport

Komentari 1086

Čudo na Maksimiru! Dinamo je bacio na koljena veliki Arsenal

Čudo na Maksimiru! Dinamo je bacio na koljena veliki Arsenal
85

Nogometaši Dinama fantastičnom su predstavom na Maksimiru svladali Arsenal 2-1 (1-0) i neočekivano s puna tri boda otvorili ovogodišnje izdanje Lige prvaka...

VIDEO

Kakva večer u Maksimiru! Dinamo je fantastičnom predstavom pred službeno objavljenih 17.840 gledatelja svladao veliki Arsenal 2-1 i tako nakon prvog kola Lige prvaka ima puna tri boda. Pribojavali su se svi u Maksimiru da se ne ponovni 2006. kada je Arsenal također gostovao u Maksimiru i slavio 3-0, no dogodilo se ono što je malo tko očekivao. Zoran Mamić je ostavio Henriqueza na klupi i započeo s Antolićem u veznom redu, a Pjacom u vrhu napada i iako je to djelovalo kao defenzivno, 'modri' su odlično krenuli u utakmicu, bez 'parkiranog autobusa'. 

Stativa Girouda

U devetoj minuti Cazorla je ubacio iz kornera s lijeve strane, a Giroud je na sedam metara neobjašnjivo sam na skoku. Pucao je snažno Francuz, ali Eduardo je to još bolje obranio. Igrači Dinama su iznenađujuće brzo dolazili pred gol Arsenala, no nedostajalo je koncentracije u završnici, a Pjaca je često pucao daleko iznad gola. 

U 18. minuti Chamberlain je odlično prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu gdje Giroud puca glavom, a lopta se odbija od stative. Ostala je 'nula' na Maksimiru, ali blizu su bili 'topnici' vodstvu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pivarić za vodstvo

Hrabru igru od samog početka susreta kapitalizirali su igrači Zorana Mamića u 24. minuti kada Pivarić zabija za 1-0! Soudani je dao za Pivarića na lijevom boku, a ovaj utrčao i sa sedam metara iskosa pucao, a lopta se od golmana Ospine odbila u nogu Chamberlaina koji je pokušavao zaustaviti Pivarića i završila u mreži za 1-0 Dinama. 

Giroud dobio dva žuta od 23. do 40. minute

Fantastična predstava igrača Dinama činila je nervoznim 'topnike', a Giroud nakon prvog žutog u 23. minuti, zaradio i drugi te put u svlačionicu već u 40. minuti utakmice. 

Stativa Soudanija

Već u drugoj minuti nastavka Dinamo je mogao povećati vodstvo kada je Soudani nakon ubačaja iz kornera pogodio stativu. Sigali je tada natrčao na odbijenu loptu, ali pucao pokraj gola. Blizu su bili 'modri' da potpuno šokiraju 'topnike'. 

Pokušavali su gosti preko Özila, no njemački se reprezentativac nekoliko puta našao u zaleđu. 

Sjajan skok Fernandesa za 2-0!

Baš u trenutku kada se činilo da je Arsenal počeo puno bolje igrati Fernandes je u 58. minuti zabio za 2-0! Machado je izveo korner s lijeve strane, a Fernandes je u skoku nadvisio Koscielnog i s vrha peterca glavom 'zakucao' za povećanje vodstva. 

Wenger radi trostruku zamjenu

Arsene Wenger tada radi čak trostruku zamjenu! Izašli su Arteta, Gibbs i Oxlade-Chamberlain, a na terenu su bili Coquelin, Campbell i Walcott

Walcott ponovno zabio na Maksimiru

U 79. minuti Walcott je uspio zabiti za smanjenje. Sanchez je odlično izbacio Walcotta iza obrane Dinama, a ovaj je iskosa s lijeve strane rutinski zabio u suprotni kut. 

Krenuli su tada gosti po izjednačenje, no čvrsto su se držali 'modri' do samog kraja, a Ćorić je u petoj minuti sudačke nadoknade mogao i zabiti treći gol. Čudesno je Dinamo izgledao večeras na Maksimiru i ostvario jednu od najvećih pobjeda u novijoj povijesti.

Na Goalu provjerite grafiku kako je Dinamo došao do povijesne pobjede.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1086
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka