Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Brazilke znaju kako se 'riješiti' celulita, Španjolke podočnjaka

Brazilke znaju kako se 'riješiti' celulita, Španjolke podočnjaka
1

Svjetski beauty trikovi: Francuskinje se od hladnoće štite medom, kokos je zaslužan za bujnu kosu Indijki, a Grkinje još od davnina kožu njeguju jogurtom

VIDEO

U ricinusovu ulju skriva se tajna glamuroznih, dugih trepavica koju Talijanke primjenjuju već godinama.

Put do zavodljivih trepavice više je no jednostavan. Svaku večer prije spavanja trepavice namažite ricinusovim uljem te ćete biti ugodno iznenađeni efektom ovoga jeftinog i jednostavnoga kozmetičkog recepta. Talijanke imaju i svoj recept za prirodni regenerator za kosu koji je efikasna zamjena za skupe kupovne preparate. 

Pomiješajte šalicu punomasnog jogurta i žličicu maslinova ulja, nanesite smjesu na cijelu kosu, ostavite da djeluje pet minuta te potom isperite kosu hladnom vodom. Grčka maska od čistog jogurta hidratizira, smiruje i njeguje kožu. Jogurt možete i pomiješati s malo meda i maslinova ulja. No iako su tajni recepti za ljepotu diljem svijeta nježni i učinkoviti, pripravke je najbolje iskušati na malom dijelu kože. 

Meka koža bez obzira na zimu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da biste pomogli koži da lakše prebrodi zimu te ostane meka i blistava, po uzoru na Francuskinje i Poljakinje, nanesite na lice masku od toplog meda. Isto vrijedi i za usne. Ostavite masku da djeluje pola sata te je operite. Koža će biti nježna poput satena. 

Bujna kosa poput Indijki

Kokosovo ulje potiče rast kose pa ga Indijke rabe kao regenerator bez ispiranja. Zagrijano kokosovo ulje umasirajte u vlasište jedanput na tjedan i ostavite da djeluje preko noći. Kosa će biti gušća, sjajnija i bez ispucanih vrhova. 

Španjolke znaju kako sakriti podočnjake

Želite li prikriti tragove neprospavane noći, umjesto za korektorom posegnite za krumpirom. Kriške krumpira brišu podočnjake te posvjetljuju tamne kolutove oko očiju. Ovim se jeftinim i djelotvornim trikom Španjolke služe od davnina.

Avokado za lice bez mane

Za blistavu kožu Japanke u vodu za kupanje dodaju od tri do četiri čaše sakea.

Ljepotice iz Singapura lice njeguju maskom od avokada i papaje, a kovrče krote kokosovim uljem tako da utrljaju nekoliko kapi na vrhove prije spavanja. Svijetla će kosa biti blistava primijenite li drevni turski recept. Prokuhajte šalicu tratinčica u dvije šalice vode te ohlađenom, procijeđenom tekućinom prelijte kosu i osušite na zraku. Po uzoru na žene s Jamajke, izmiješajte sodu bikarbonu s vodom te pastu nanesite na prištiće. Izvući će masnoću iz pora te isušiti akne. Ako je koža suha, u hidratantnu kremu dodajte kap ulja vitamina E.

Kozmetičko čudo iz Australije  

Australke obožavaju kreme od papaje koju nazivaju “voćem anđela”. Krema od papaje je višenamjenski preparat kojim efikasno rješavaju čitav niz kožnih problema - od opeklina od sunca, posjeklina, žuljeva pa do ispucanih usana i ekcema.

Kako je moguće da Brazilke nemaju celulit

Brazilske su ljepotice poznate po prekrasnim tijelima bez celulita te svilenkasto glatkoj i zategnutoj koži. Njihova je tajna “zakopana” u pijesku - Brazilke zapravo pijesak rabe kao prirodni piling koji ljušti mrtve stanice s kože zagrijavajući pritom kožu, što pomaže u efikasnijem sagorijevanju masnoća. 

Kineskinje rabe bijeli čaj za sjaj kože i kose

Proizvodi za njegu lica koji sadrže bijeli čaj pomažu koži da se efikasnije bori protiv slobodnih radikala. Bijeli čaj s ružmarinovim uljem vratit će kosi zdrav, prirodan sjaj ako mješavinom prelijete kosu nakon zadnjeg ispiranja.

Talijanski pakung jači od UV zraka

Da biste kosi vratili sjaj te je sačuvali od oštećenja zbog UV zraka, napravite talijansku masku od bjelanjaka. Istucite pjenasti snijeg od dvaju bjelanjaka te ga ravnomjerno nanesite na mokru kosu i ostavite da djeluje deset min. Operite kosu šamponom i mlakom vodom.

Nježan eyeliner koji istodobno i hrani kožu

Indijke su stoljećima liniju oko očiju ocrtavale kajalom. To je drevna šminka za oči metalnog sjaja i neprozirne teksture koja iznimno ističe oči. Radi se od prirodnih sastojaka - pepela pomiješanog s uljem ili, još bolje, bademovim maslacem koji će i nahraniti nježnu kožu. 

Maska za lice od grožđa iz Čilea

Sve što je potrebno za trik ljepotica iz Čilea su brašno i crveno grožđe. Zgnječite bobice grožđa te dodajte dvije žlice bijelog brašna i umijesite tijesto. Smjesu nanesite na lice, ostavite je da djeluje oko deset minuta te potom isperite kožu i ona će zračiti svježinom.

Trik za uže pore iz Kostarike 

Pomiješajte jednake dijelove svježe iscijeđenog narančina soka i vode. Vatom nanesite tekućinu na cijelo lice izbjegavajući područje oko očiju. Ostavite tonik nekoliko minuta te isperite lice i proširene će pore biti vidljivo sužene.

Bez pucanja noktiju

Po uzoru na Talijanke, od toplog maslinova ulja i nekoliko kapi ulja vitamina A pripravite kupku koja će hidratizirati nokte. Tretman ponavljajte redovito, svaka dva tjedna, pa će se nokti manje listati i pucati te će biti zdravi i jaki.

Kineskinje lice čiste rižinom vodom

Riža je bogata antioksidansima koji sprečavaju prijevremeno starenje kože. U bočicu s vodom stavite kinesku rižu i ostavite da se namače 20 min. Procijedite vodu, njome namočite ručnik te ga držite na licu deset minuta jedanput na tjedan.

Ružmarin za kosu 

U vodi prokuhajte svjež ružmarin, ohladite pa ga izvadite te prelijte kosu ružmarinovom vodom koja uklanja sve nakupine i dubinski čisti kosu. 

Filipinke ‘poliraju’ kosu aloe verom

Prelomite listove aloe vere na pola, sok utrljajte u vlasište te isperite. Da bi gruba koža bila nježna i glatka, 1/4 šalice sjeckanog đumbira pomiješajte s 1/4 šalice fino sjeckane limete pa smjesu utrljajte na suhe dijelove.

Melem za grubu kožu

Da biste se riješili grube kože na laktovima te crvenila i prištića ispod pazuha, pomiješajte žlicu sode bikarbone sa sokom od dvaju limuna. Mješavinu utrljajte na te dijelove kože te nakon 20 minuta isperite vodom i namažite hidratantnom kremom.

Londonke vole suhe šampone 

Kao i većina žena, i Londonke muku muče s tvrdom vodom koja kosu čini krhkom. Stoga se u britanskom kraljevstvu pridržavaju nepisanog pravila da kosu ne treba prati češće od tri puta na tjedan. Frizer Kevin Murphy savjetuje da je primjena suhog šampona u međuvremenu bolja nego prečesto pranje kose.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'