Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Hrvatice su otkrile zašto im je ples oko šipke toliko neodoljiv

Hrvatice su otkrile zašto im je ples oko šipke toliko neodoljiv
1

To su 'obične', stvarne žene. Rade u bankama, školama, trgovinama, privatnim firmama, velikim korporacijama. Ova vrsta fitnessa kod nas postoji 10 godina...

VIDEO

Studio Ana's Sensual Fitness slavi 10. rođendan. Toliko je godina prošlo otkako je senzualni ples oko šipke stigao u Hrvatsku. Povodom tog slavljeničkog jubileja, vježbačice studija snimile su hrabri video kojim ruše tabue i skidaju stigme. One su stvarne žene koje čuvaju  tajnu svog zadovoljstva - ples oko šipke.

- Pitaju me često ljudi 'Zašto Sensual Fitness? Što je to tako čarobno u tvojoj dvorani da sve žene koje probaju, ostaju godinama u toj senzualnoj zajednici - priča nam Ana Kuhanec Brašnović, profesorica kineziologije i utemeljiteljica Sensual Fitnessa u Lijepoj našoj.

Deset godina je prošlo otkako je u Zagreb dovela senzualni ples oko šipke. Ravno iz Amerike gdje je godinu dana učila S Factor vještine od njegove začetnice Sheile Kelley. Bila je to novost za Hrvatice i nije dugo trebalo da se u Ana's Sensual Fitnessu stvore liste čekanja na upis. Sramežljivo se s početka pričalo o tome, jer predrasude nije lako pobijediti. Ali nasmiješena lica žena koje su izlazile iz Anine dvorane pričala su posve drugu priču. Priču o zadovoljnoj ženi.

Ana’s Sensual Fitness

- Sve smo mi slične, brinemo slične brige, poslovne, privatne... I potrebno nam je izbaciti iz sebe često nagomilani stres, osvijestiti ženu u sebi, probuditi svoju senzualnost i jednostavno se pustiti. Upravo je to poanta Ana's Sensual Fitnessa, pustiti se. Nije to samo šipka, to je puno više od komada metala. Rekla bih da je riječ o balansu tijela i osjećaja, upoznavanju jedne sasvim druge sebe - kaže Ana i dodaje da je teško riječima opisati što se događa u dvorani kad krenu prvi taktovi glazbe. To se jednostavno mora osjetiti.

Ana’s Sensual Fitness

Iako vrijeme u kojem živimo volimo nazivati modernim, neke stvari još su na razini nekih davnih godina, pa se tako i za Sensual Fitness lijepe brojne stigme.  No vježbačice su stigme ostavile iza sebe. Otvorile su vrata svoje dvorane i odlučile svijetu pokazati kako se osjećaju plešući. Snimile su video sa snažnom porukom - ženska senzualnost nije i ne smije biti tabu.

A zašto plešu? Evo njihova odgovora u videu:

VIDEO

- To su 'obične', stvarne žene. Rade u bankama, školama, trgovinama, malim privatnim firmama, velikim korporacijama. I imaju tu malu tajnu svog zadovoljstva – ples.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa