Obavijesti

Lifestyle

Komentari 42

Male tajne parfema: U izradi se koriste izlučevine jelena i kita

Male tajne parfema: U izradi se koriste izlučevine jelena i kita
1

Inspiraciju za kultni parfem Chanel No. 5 Coco Chanel pronašla je u majci i mirisu sapuna, a tvorac parfema Jean Carles svoj je nos osigurao na 5,5 milijuna kuna

VIDEO

  • Ambra je jedan od najcjenjenijih sastojaka parfema, a zapravo nastaje u crijevima kita. Sastojak je jako rijedak što podiže cijenu parfema, a brojne modne kuće zbog toga koriste sintetičke verzije. Ona daje miris koji podsjeća na ocean. 
  • Parfem je najbolje nanijeti na kosu, a ne na kožu. Vlasište se podmazuje prirodnim uljima koja upijaju parfem pa se miris dulje zadržava nego na koži.
  • Nos se s vremenom navikne na parfem koji često nosite i osjeća samo početni nanos. Zato je moguće pretjerati s parfemom. 
  • Mošus je zapravo esencija koju luče jeleni i ona se rijetko koristi u parfemima. Najčešće se koriste sintetičke varijante koje oponašaju taj miris.  
  • Francuska parfumerijska kuća Molinard 1921. godine lansirala je parfem s mirisom cigareta
  • Jean Carles, francuski tvorac parfema kao što je kultni Miss Dior osigurao je svoj nos na 5,5 milijuna kuna. 
  • Note jasmina koje se koriste u parfemima zapravo su proizvedene iz sintetičkog materijala indola. Indol je derivat katrana, ali ako se koristi u niskoj koncentraciji odaje dojam slatkog cvjetnog mirisa. 
  • Ljubitelji slanine također imaju svoj miris. Pariški mesar u 20-im je godinama stvorio Bacon by Fargginay, parfem koji miriše na slaninu. On je shvatio da kombinacija 11 različitih mirisa s dodatkom slanine drastično podiže raspoloženje njegovih kupaca. 
  • Najskuplji parfem na svijetu jest Imperial Majesty, djelo britanskog dizajnera Clive Christian. Punjenje od 500 mililitara košta oko milijun i 200 tisuća kuna, a sama bočica ukrašena 18-karatnim zlatom i pet karatnim dijamantom. 
  • Beyonce je ponosna vlasnica najprodavanijeg celebrity parfema svih vremena. Njezin "Heat Mrs. Carter" zaradio je dva milijuna i 234 tisuće kuna. 
  • Inspiraciju za kultni parfem Chanel No.5 Coco Chanel pronašla je u svojoj majci koja je radila u praonici rublja. Ona je uvijek mirisala na sapun i taj je miris dizajnerica htjela uloviti u bočicu. Među 10 primjeraka koje je izradio tvorac parfema Ernest Beaux Coco je izabrala upravo miris sapuna. 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća
Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda
PRONAŠLA I LJUBAV ŽIVOTA

Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda

Djevojčica s Tajlanda, koju su vršnjaci nekoć nazivali 'vučica' i 'majmunsko lice', vjerovala je da je njezino stanje neće spriječiti da pronađe sreću. Na kraju je otkrila ljubav svog života