Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Masaža pomaže tijelo trudnice održati u formi i bez celulita

Masaža pomaže tijelo trudnice održati u formi i bez celulita
1

Dok čekate bebu, trebate izbjegavati kemikalije, saune, toplice i lasersku depilaciju, najbolje su lagane vježbe, dosta vode i prehrana s mnogo voća...

VIDEO

Trudnoća mijenja svaku ženu. Trudnice se proljepšaju, koža, kosa i nokti zablistaju, ali neprijatelji ženske ljepote maskiraju se u obliku celulita, strija i popucanih kapilara. Pritom je problem što većina kozmetičkih tretmana koji pomažu kod tih estetskih problema za trudnice - nije preporučljiva. 

- Problem celulita većinom se pojačava zbog nagle promjene hormona u tijelu, ali tretiranje u trudnoći mora se napraviti na prihvatljive načine. Pomoći će ručna limfna drenaža kao i nježna masaža tijela s neutralnim uljima, kojima se opušta i ‘istjeruje’ višak vode iz zglobova zbog velike količine estrogena u tijelu - kaže prof. Petra Kump, kozmetičarka i vlasnica kozmetičkog salona Petra Kump.

Uz masažu, u trudnoći je najbolje primjenjivati prirodne metode za sprečavanje pojave celulita - lagane vježbe, dosta vode i prehranu s mnogo voća. 

- Masaža za trudnice, osim kao prevencija pojave masnih naslaga, celulita i strija, odlična je priprema za porod, a olakšava i povratak u formu - kaže Petra Kump i dodaje da se masaža može provoditi i u predjelu abdomena, laganim kružnim kretnjama oko trbuha kako bi tkivo tamo ostalo meko i podatno, uz minimalno rastezanje kože i pojavu strija. 

Ostali tretmani koji ne štete trudnicama blagi su pilinzi na bazi prirodne soli, njega lica, manikura i pedikura, pa i geliranje noktiju. Ponekad se u trudnoći povećava dlakavost pa je preporučljiva depilacija voskom ili šećernom pastom koja manje boli. 

- Depilacija se radi hladnim voskom s trakicama, ali pazite ako koristite topli vosak koji se reciklira da se ne prenesu zaostale bakterije jer mogu uzrokovati infekcije. To je posebno nepoželjno u trudnoći. Budite sigurni da su higijenski standardi u kozmetičkom salonu na visini.

Prije i nakon depilacije kozmetičarka bi trebala nanijeti dječji puder, a poslije dječje ulje ili neko drugo sredstvo biljnog podrijetla - kaže Petra Kump. Depiliraju se svi dijelovi tijela i lica. 

Ne preporučuje se trajna depilacija zbog laserskog svjetla, a ostali zabranjeni tretmani su injekcije botoksa, izbjeljivanje zuba, sauna zbog visoke temperature, solarij i mnogo sunčanja, toplice te anticelulitni tretmani i kreme čije aktivne supstance po nanošenju ulaze u krvotok.

Za strije su najčešće ‘krivi’ geni, a depilacija ne izaziva pucanje kapilara

Kako biste izbjegli strije, kožu u trudnoći stalno hidratizirajte, najbolje umasiravanjem prirodnih ulja (ricinus, lješnjak, kokos) te shea maslacom. Pucanje kapilara na licu i nogama tijekom trudnoće ne uzrokuje depilacija nego visoka razina estrogena u krvi koji stvara posteljica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja