Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Njega kose i tri odlične frizure tijekom vlažnog vremena

Njega kose i tri odlične frizure tijekom vlažnog vremena
4

U borbi s vlagom pomažu hladna voda i regenerator sa silikonom koji zaglađuju kutikule vlasi i sprječavaju isušivanje. Suha kosa brzo upija vlagu što kvari frizuru

VIDEO

Vlaga je najgora za suhu kosu

Velika vlaga u zraku uzrokuje probleme s kosom, kovrčava postaje neposlušna, a ravna beživotna. Najviše nevolja pak ima suha kosa koja brzo upija vlagu i postaje neukrotiva. Zato joj je potreban regenerator s dubinskim djelovanjem koji vlasi hrani iznutra, piše All Women Stalk. 

Regenerator na bazi silikona sprječava isušivanje

U borbi s vlagom najbolji saveznik je regenerator na bazi silikona. On slično kao i hladna voda "zaključava" prirodnu vlagu u vlasima i sprječava da vlaga iz zraka pokvari frizuru. Međutim, ne treba pretjerivati jer će u suprotnom kosa djelovati teško i beživotno. Dovoljno je nanijeti regenarator veličine kovanice.

Hladna voda sprječava isušivanje

Nakon šamponiranja kosu treba isprati hladnom vodom. Ona će zagladiti kutikule vlasi, spriječiti isušivanje i vratiti kosi sjaj. Vlasi će zadržati vlagu pa neće upijati onu iz zraka. 

Glavni neprijatelj - sušilo za kosu

Sušilo za kosu treba izbjegavati jer isušuje kosu, pa se ona lakše kovrča pod utjecajem vlage iz zraka. Bolje je kosu osušiti prirodnim putem i to što je češće moguće. Time ćete spriječiti pucanje vlasi, što znači da se kraće dlačice neće vinuti u zrak.

Nahranite kosu jednom na tjedan

Kovrčanje kose spriječit će korištenje regeneratora koji se ne ispiru barem jednom na tjedna. Oni sadrže keratin koji izgrađuje kosu, proteine koji obnavljaju strukturu vlasi i glicerin koji ih vlaži.

Duga kosa otpornija je na vlagu

Duga kose se bolje ponaša u vlažnom području nego kratka. Ona je puno teža nego kraća i ta težina sprječava da se digne u zrak. U gužvi neposlušnu kosu mogu ukrotiti pletenica i rep. Osim što se brze, ove frizure, baš u pomalo neurednom stilu već godinama ne silaze s modnih pista i gradskih ulica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku