Obavijesti

Lifestyle

Komentari 213

Ovo dodaje godine: 18 grešaka s kojima se žene "postaraju"

Ovo dodaje godine: 18 grešaka s kojima se žene "postaraju"
2

Pogrešan odabir odjeće, obuće i šminke, kao i nepravilna njega kose te lica i tijela, s nevjerojatnom lakoćom čine žene starijima, pogotovo one u zrelijim godinama

VIDEO

Dobar izbor odjeće i šminke na ženi može istaknuti prednosti i vizualno je pomladiti. S druge strane, pogrešni krojevi haljina i hlača naglašavaju upravo ono što bi trebalo sakriti, a isto je i sa šminkom - ne pristaju sve boje i stilovi svim nijansama tena pa i tu žene trebaju biti mudre kako si ne bi dodale godine. Ovo je 18 najčešćih pogrešaka prilikom uređivanja te savjeti stručnjaka za njihovo izbjegavanje:

POGLEDAJTE VIDEO: Greške koje bi trebale izbjegavati

Pokretanje videa...

24sata Video 00:37

1. Premoderna odjeća

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svaka žena voli izgledati moderno, ali ulaganje u trendi komade dugoročno nije isplativo jer se moda mijenja nevjerojatnom brzinom pa nešto što je u jednome trenutku apsolutni hit, već u drugome može izgledati smiješno. Zato je bolje ulagati u klasičniju odjeću jer se u njoj uvijek može izgledati dobro. Preporučuje se u ormaru imati kožu, vojnički, cvjetni i karirani uzorak, visoko rezane haljine i majice te uske suknje i hlače po mjeri - to je uvijek u modi.

2. Nošenje stare odjeće koja više ne odgovara

Mnoge žene sklone su čuvanju odjeće koju su nekoć davno kupile i potrošile "brdo" novca na nju ili su je, pak, dobile na dar pa ima sentimentalnu vrijednost. U svakom slučaju, ona više ne odgovara godinama ili figuri. Takvu je odjeću bolje donirati u dobrotvorne svrhe, prodati "second-hand" trgovini ili je spremiti za uspomenu, ali je nipošto ne nositi.

3. Preduga kosa

Duga se kosa najčešće povezuje s mladošću, dok je kratka rezervirana za starije žene. Za to postoji i valjan razlog - lice s godinama gubi masnoću te se opušta i biva mršavije, što nošenje duge frizure samo dodatno naglašava. Kosa se, poput odjeće, treba prilagoditi dobi. Frizure u razini lica ili eventualno do ramena čine lice okruglijim, a time i mlađim.

4. Stroge crne linije ispod očiju

Osim što ih je teško precizno povući, na ženama u godinama istaknute linije crnim tušem za oči ne djeluju nimalo zavodljivo, već, naprotiv, naglašavaju bore i nepravilnosti na licu. Umjesto crne, preporučuje se koristiti tamnosmeđu ili sivu boju jer djeluje "mekše". Također, bolje je rješenje suha olovka nego tuš za oči, piše Health .

5. Pretjerano sunčanje

Preplanuli ten kratkoročno uljepšava i pomlađuje izgled, ali na duge staze preveliko izlaganje suncu djeluje upravo suprotno. Ultraljubičasto zračenje osiromašuje stanice kože "ubijajući" kolagen koji je zaslužan za njezinu elastičnost. Uzrokuje i gubitak pigmenta, zbog čega se javljaju trajne crne mrlje koje vizualno dodaju godine. Posljedice su vidljive nakon svega nekoliko dana sunčanja bez zaštite. Uvijek valja kožu štititi od sunca adekvatnim losionom sa zaštitnim faktorom.

6. Ignoriranje ruku, vrata i dekoltea

Ako se i štite redovito od sunca, mnogi zaboravljaju na ova tri dijela tijela, a koža je na njima izrazito osjetljiva i tanka. Često je slučaj da su ruke, vrat i dekolte ispunjeniji borama nego lice, a to je posljedica isključivo nepravilne ili nedovoljne njege.  Osim zaštite od sunca, kožu treba njegovati i hranjivim dnevnim kremama kako bi što dulje ostala meka, glatka i blistava.

7. Preuska ili preširoka odjeća

Ekstremi nikad nisu dobri, pogotovo ako je riječ o odjeći. Umjerenost je ključ svega jer preusko, preširoko, predugo i prekratko privlače negativnu pažnju, kažu psiholozi. Stvar je još gora ako žena odjene nešto takvo, a iz nje zrači nesigurnost. Sve što se nosi, treba se nositi sa stilom i samopouzdanjem, zato je od presudne važnosti da je odjeća udobna, da nigdje ne stišće, ali i ne ispada.

8. Nenošenje remena

Kod široke odjeće, koja je udobna, ali ne laska figuri, preporučuje se stezanje u struku remenom jer se na taj način vizualno stvara struk i djeluje vitkije. Najbolje je birati remen u kontrastnoj boji od majice, tunike ili haljine. Ovaj modni dodatak odlično se kombinira i uz kapute, samo je preko kaputa poželjno nositi što širi remen da se ne stvaraju "šlaufi" preko debelog materijala.

9. Taman ruž za usne

Lijepo oblikovane usne pridonose mladosti i ljepoti, ali s odabirom boje lako se može pogriješiti. Pretaman ili, pak, presvijetao ruž čini zrelije žene starijima, stoga valja birati boje koje su tek za nijansu ili dvije tamnije od prirodne boje usana. Također je preporuka da se  najprije olovkom za usne iscrtaju rubovi, a potom se unutrašnjost ispuni neutralnim ružem ili, još bolje, samo sjajilom.

10. Previše pudera

Rješenje za prikrivanje bora na licu nipošto nije debeli sloj pudera. To, naprotiv, može samo pogoršati situaciju jer puder ulazi u sitne udubine i tako ih zbog kontrasta samo dodatno naglašava. Poželjno je umjereno nanijeti puder ondje gdje treba i pritom upotrebljavati samo tekući ili onaj u kremi jer suhi puder u prahu ili kamenu isušuje kožu, a to definitivno nije ono što treba zrelom licu. Također, valja uvijek iznova birati i nijansu pudera iz razloga što se koža s godinama mijenja i ne zadržava cijeloga života istu nijansu.

11. Pretjerivanje s rumenilom

Naglašeni rumeni obrazi ne samo da u današnje vrijeme izgledaju loše, već i odaju dojam starije gospođe. Nekoć su tamna rumenila bila "in" i vrijedilo je pravilo pretjerivanja, ali danas manje znači više, zato je na obraze dovoljno nanijeti bronzer na liniju kose i čeljusti te malo rumenila u kremi na jagodice lica. Što prirodnije, to mlađe!

12. Svjetlucava sjenila za oči

Žene koje žele izgledati mlađe, trebaju se kloniti svjetlucavih sjenila s efektom inja ili prelijevanja boja. Formule koje na bilo koji način reflektiraju svjetlo, naglašavaju bore i nepravilnosti. Bolje su rješenje mat sjenila preko cijelih kapaka i tek mrvica sjajila u unutarnje kutove očiju.

13. Neodgovarajuća krema za lice

Koža se s godinama isušuje pa su kreme za lice sve važnije. Međutim, mnoge žene ne znaju izabrati odgovarajuću njegu za sebe. Lice treba tretirati laganim formulama koje ne začepljuju pore i tako uzrokuju ubrzano starenje kože. Preporučuje se nanošenje netom poslije tuširanja jer tada je koži najpotrebnija hidratacija. Šminkanje bez dobre podloge može učiniti samo gore.

14. Nekorištenje šminke uopće

Kao što previše šminke vizualno dodaje godine licu, isti učinak ima i premalo šminke. Linija usana se posvjetljuje starenjem, kao i obrve te trepavice, stoga žene koje vole prirodan izgled djeluju starije i zapušteno. Šminka treba u određenoj mjeri istaknuti zone lica kako bi one "oživjele" i djelovale svježe. U tome, naravno, ne valja pretjerivati.

15. Neodijevanje u skladu s godinama

Nošenje odjeće kakvu biraju tinejdžerice i djevojke u dvadesetima nije preporuka za zrele žene koje misle kako na taj način djeluju mlađe. Stvarnost je, zapravo, potpuno suprotna. Žena u 50-ima koja nosi podrapane traperice svakako će privući pažnju, ali ne pozitivnu, već će izgledati jeftino ili smiješno. Nesklad može biti brutalan i samo pojačati dojam starosti.

16. Nesklad gornjeg i donjeg dijela

Važno je stvoriti balans prilikom biranja odjeće i to vrijedi za sve dobne skupine. Ako je majica uska, donji dio treba biti opušteniji i obrnuto - vrećast gornji dio zahtijeva uske hlače ili tajice. Ne samo da takav stil briše godine, već i naglašava tjelesne vrline te prekriva mane.

17. Jarke boje

"Kričavi" odjevni predmeti nisu za žene koje nemaju idealnu figuru jer oni privlače pažnju upravo ondje gdje ne treba. Umjesto povodljivosti za modnim trendovima, pametnije je kupovati odjeću u neutralnijim bojama poput crne, mornarsko plave, sive, maslinaste, smeđe te bijele, a dopušteno je poigrati se i s crvenom, zelenom te ljubičastom. Ipak, ljubiteljice "živih" boja mogu si priuštiti takve modne dodatke, primjerice torbicu, naušnice ili cipele.

18. Zlostavljanje očiju

Koža oko očiju je izrazito osjetljiva, ali upravo je to predio s kojim su žene najgrublje. S ciljem da ih što više njeguju, nanose kojekakve preparate na oči, od krema, pilinga, maski i sličnoga. To je, zapravo, loše jer svakim nanošenjem ta se tanka koža pritišće, štipa, gnječi i bocka. Osim što se tako potiče stvaranje bora, koža postaje crvena i oči djeluju podbuhlo. Za uklanjanje šminke navečer savjetuje se rabiti nježne odstranjivače i meku vatu, a svakako izbjegavati platnene maramice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru