Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Protiv celulita se bori i priroda uz jabučni ocat, kavu i citruse

Protiv celulita se bori i priroda uz jabučni ocat, kavu i citruse
1

Neželjene naslage uspješno eliminiraju jabučni ocat, bršljan, piling od kave i šećera te mješavine od citrusa jer razbijaju masnoće, potiču cirkulaciju i zatežu kožu

VIDEO

Celulit nastaje kao posljedica nakupljanja estrogena i progesterona. No na pojavu narančine kore uvelike utječu stres, trudnoća, genetika, debljanje i izostanak kretanja. Prirodne namirnice iz kuhinje i hladnjaka mogu pomoći u njegovom rješavanju, smanjivanju i manjoj vidljivosti. Tako jabučni ocat djeluje kao pravi borac protiv celulita jer ubrzava sagorijevanje masti i potiče cirkulaciju, što pomaže njegovom nestanku. 

U 2 dcl vode dodajte 2 žličice jabučnog octa i mješavinu popijte svako jutro. U slučaju da vam se ne sviđa okus, možete pomiješati tri šalice jabučnog octa i jednu šalicu masažnog ulja i mazati se dva puta na dan. 

Kavom potiče cirkulaciju i razbija celulit

Kava je bogata antioksidansima i poboljšava cirkulaciju, a samim time i nestanak masnih naslaga. Pomiješajte pola šalice usitnjenih zrna kave i 1/4 šalice smeđeg šećera, a nakon tog kožu namažite maslinovim uljem. U kritične točke laganim kružnim pokretima umasirajte mješavinu kave i šećera. 

Kokosovo ulje za čvrstu kožu

U posudu stavite šest žličica ulja kokosa, dvije žličice ulja od lana i jednu žličicu soka od grejpa. Mješavinu umasirajte u kritične točke svaki dan. Kokosovo ulje bogato je antioksidansima i vitaminima E i K koji hrane i učvršćuju kožu. 

Kupka od bršljana izbacuje višak vode

Bršljan je prirodni lijek protiv celulita jer uklanja višak vode i nakupine masnoće, a osobito je korisna kupka. Stavite dvije šake svježeg bršljana u litru vode i kuhajte oko pola sata. Nakon toga procijedite i ulijte u kadu napunjenu toplom vodom. Namačite se oko 15 minuta, a da bi se riješili celulita, ponavljajte postupak barem jednom na tjedan. 

Limun i med razgrađuju mast

Agrumi su odlični u borbi protiv celulita jer razgrađuju masnoće i potiču mršavljenje. Pomiješajte pet žličica meda s pola šalice soka od limuna i dvije žličice soli. Mješavinu nanesite na kožu i omotajte prozirnom folijom na 15 do 20 minuta. Nakon tog isperite mlakom vodom. Tretman ponovite nekoliko puta na tjedan, a ova će kombinacija potaknuti bržu cirkulaciju te samim tim i topljenje masti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja