Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

'Smršavila sam 8 kila, a jedem više, čak i kolače, čokoladu...'

'Smršavila sam 8 kila, a jedem više, čak i kolače, čokoladu...'
1

Prije desetak godina Ivana Perica suvišne kilograme nakupila je u trudnoći, a nije ih uspjevala skinuti ni najpopularnijim dijetama - UN, Dukanovom itd.

VIDEO

Nakon nebrojenih dijeta i vraćanja kilograma, Ivana Perica (43) prije pola godine učlanila se u Mršavimo zajedno klub te uz obilne i zdrave obroke napokon smršavjela osam kilogramaPrije desetak godina suvišne kilograme nakupila je u trudnoći, a kako ih nije uspjela skinuti ni najpopularnijim dijetama - UN, Dukanovom ili dijetom 10 posto - postala je prilično nezadovoljna. 

Nakon neuspješnih dijeta nisam se libila posegnuti ni za čudotvornim napicima i čajevima, no pomoći nije bilo.

Kad je shvatila da je još od studentskih dana neprestano na redukcijskim dijetama i stalno razmišlja što smije jesti, a što ne, odlučila je nešto promijeniti u životu. Jezičac na vagi bio je i to što se nakon posljednje neuspješne dijete udebljala 12 kilograma, iako je fizički bila prilično aktivna. 

- Shvatila sam da sam previše psihički opterećena dijetama i da kod svakog obroka, druženja s prijateljima, na svadbama i sličnim događanjima razmišljam o tome što smijem, a što ne smijem jesti. Nakon neuspješnih dijeta nisam se libila posegnuti ni za čudotvornim napicima i čajevima, no apsolutno nikakve pomoći od svega toga nije bilo - govori nam Ivana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tomislav Miletić/Pixell

Već umorna od neprestane borbe, na njezinu e-mail adresu stigao je newsletter Mršavimo zajedno kluba.

- Mislila sam da je to samo još jedan u nizu. Ali u promotivnom videu kluba datum rođenja, unesen kao primjer u postupku registracije, bio je upravo moj datum rođenja! ‘To je to’, rekla sam samoj sebi na taj šaljivi detalj i učlanila se u Mršavimo zajedno klub. Moram priznati da me je privukla i povoljna cijena programa - kaže Ivana. 

U samo četiri mjeseca, otkad se učlanila, na potpuno prirodan i zdrav način izgubila je osam kilograma. Ujedno joj se obujam bokova smanjio 4,5 centimetara, a struka čak 10,5 centimetara 

- Ne sjećam se da sam ikad izgubila više od 3-4 kilograma, tako da sam ovim programom prezadovoljna. Usvojila sam vrlo bitnu naviku redovitog jedenja. Jelovnici unutar kluba su prilično obilni i nikad nisam gladna, a veliku ulogu u tome igraju i međuobroci kojih se obavezno držim. Šaka badema ili suhih šljiva potpuno me digne i ublaži onu prazninu u želucu, pa ručak i večeru lako dočekam. Moj organizam redovito dobiva hranu, a metabolizam se zbog toga ubrzava i ne kumuliraju se kalorije zbog preskakanja obroka, nego se normalno i redovito troše - pojašnjava Ivana. 

U jednom trenutku Ivana je nenamjerno zanemarila prehranu i prestala se pridržavati jelovnika unutar kluba. 

- Ali u tom periodu nisam dobila ni gram na postignutoj težini od 94 kilograma, a to mi govori da su kilogrami koje sam izgubila čvrsti i sigurni te da se konačno ne događa jo-jo efekt kao u dosadašnjim dijetama - zaključuje Ivana.

Jelovnici i za cijelu obitelj

Svi članovi Mršavimo zajedno kluba na raspolaganju imaju više od 60 jelovnika prema mediteranskom, kontinentalnom i vegetarijanskom tipu prehrane uz koje, na zdravi način, mogu mršavjeti jedan kilogram tjedno. 

- Sve obroke s menija pripremam i svojoj obitelji te sam tako ujedno dobila mnoštvo novih ideja za kuhanje fantastičnih jela - otkriva nam Ivana.

Konzultacije stručnjaka

Unutar kluba svakom članu su na raspolaganju konzultacije sa stručnjacima nutricionistima, fitness trenerima i psiholozima te videovježbe za početne i napredne vježbače, koje se izvode kod kuće ili vani. 

- Vježbala sam po programu kluba i moram priznati da su vježbe odlične. Traju po pola sata, a to pravo je rješenje za nekoga tko sve želi obaviti unutar doma - kaže Ivana.

Učlanite se u Mršavimo zajedno klub i izgubite suvišne kilograme uz uravnoteženu prehranu!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru