Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Voda - neizbježan saveznik za blistavu, zdravu i čistu kožu

Voda - neizbježan saveznik za blistavu, zdravu i čistu kožu
1

Dehidriranoj koži može se pomoći pravilnom prehranom, konzumiranjem dovoljne količine vode tijekom cijelog dana i, naravno, upotrebom hidratantnih krema

VIDEO

Voda je sastavni dio naše svakodnevice i bez nje nema života. Kao i cijelom organizmu, i koži je nužno osigurati dovoljno vlage koja će spriječiti nastanak bora, osjećaj zategnutosti i suhoće te usporiti starenje. Naše je tijelo i lice ogledalo zdravlja i najbolje opisuje kako se osjećamo iznutra. A imati sjajnu, zategnutu i njegovanu kožu cilj je svakoj ženi. 

O koži se treba brinuti svakodnevno da je se ne bi dovelo u stanje opuštenosti, a hidratacija kože jedan je od najvažnijih postupaka koji čine rutinsku dnevnu njegu - dehidrirana koža ima smanjenu mogućnost oporavka i regeneracije. Problem dehidracije javlja se kad naša koža gubi više vlage nego što je dobiva i može zahvatiti bilo koji tip kože, bez obzira na godine. Dehidriranoj koži može se pomoći pravilnom prehranom, konzumiranjem dovoljne količine vode u danu i, naravno, upotrebom hidratantnih krema koje će kožu opskrbiti dovoljnom količinom vlage i spriječiti njeno daljnje isušivanje. 

Prvi korak u pravilnoj hidratizaciji kože je njezino čišćenje. Ovisno o tipu kože, ona se može čistiti mlijekom, gelom ili kremom za čišćenje lica. Nakon toga neizostavno je i toniziranje losionom koji dubinski čisti, a na kraju nanošenje adekvatne kreme, odnosno one koju ste odabrali prema tipu svoje kože. Masna koža ne treba toliko hidratizacije kao suha koža. 

Vitaminsko-mineralni tretmani, kao i minerali i vitamini u proizvodima za njegu lica i tijela, važni su sastojci kozmetičkih proizvoda u regeneraciji i hidrataciji kože te pomažu u održanju njene vitalnosti. Postotak minerala u koži je od četiri do pet posto pa je s te strane potpuno jasan njegov značaj za zdrav izgled, sjaj, tonus i ljepotu kože, posebno ako je ona dehidrirana i zahtijeva dodatnu njegu.  Hidrataciju počnite iznutra, što znači da pijete barem od osam do deset čaša vode dnevno. Kad organizmu nedostaje vode, stanice se isušuju, ubrzava se njihovo starenje i one na kraju odumiru. Osim toga, voda ubrzava protok hranjivih tvari kroz tijelo i uklanja toksine.

Umjesto pijenjem kave, dan započnite zelenim čajem, koji sadrži prirodne antioksidanse, ubrzava organizam i usporava starenje, ili svježe iscijeđenim sokom. U svakodnevnu prehranu obavezno uključite dosta žitarica, svježe voće i povrće, a plavu ribu barem jedanput, dvaput tjedno jer su te namirnice bogate vitaminima i mineralima, esencijalnim omega-3 masnim kiselinama te antioksidansima koji pomažu u regeneraciji kože te izgrađuju strukturu kolagena. 

Prestanite pušiti jer ta nezdrava navika smanjuje protok krvi u koži pa zbog nedostatka kisika utječe na brže starenje i isušivanje kože. Izbjegavajte alkoholna pića jer osim što mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, dehidriraju kožu i ubrzavaju njeno starenje. Smanjite razinu stresa jer, kad ste pod pritiskom, tijelo oslobađa hormon kortizol. Zbog previše kortizola dolazi do slabljenja imuniteta, a samim time ubrzava se proces starenja kože i počinju se stvarati bore.   

Pripazite na to da dovoljno spavate jer i koži, a ne samo vašem organizmu, treba odmor kako bi imala dovoljno vremena za regeneraciju. Vježbajte jer tijekom samo 20, 30 minuta tjelesne aktivnosti dnevno krv će brže dolaziti do vaše kože i ubrzati dotok kisika u njezine stanice. 

Koža stari i njena hidratacija s godinama postaje sve važnija. Prije svega svakodnevnim temeljitim čišćenjem, a zatim i nanošenjem dnevnih i noćnih krema koži ćete omogućiti adekvatnu razinu vlažnosti i temeljitu njegu. 

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje