Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Anatomija ženskog orgazma: Tajna je u 'pravoj' udaljenosti

Anatomija ženskog orgazma: Tajna je u 'pravoj' udaljenosti
1

Žene koje lakše postižu orgazam imaju klitoris udaljen od vagine samo 2,5 centimetra, za razliku od onih kod kojih je ta udaljenost veća, otkriva studija

VIDEO

Sposobnost žene da postigne orgazam razvija se sporije i manje uspješno nego kod muškaraca, otkriva zajednička studija dr. Kim Wallen i Elisabeth Lloyd koja je i uobličena u knjigu "Žensko seksualno uzbuđenje: Anatomija genitalija i orgazam za vrijeme seksualnog odnosa". 

Prelaskom iz puberteta u odraslu dob, sposobnost muškaraca da postignu orgazam povećava se s pet na 100 posto u samo pet godina. Sposobnost žene da doživi orgazam tijekom seksa raste kroz 25 godina, ali dosegne tek 90 posto "uspješnosti", potvrđuju istraživanja poznatog američkog znanstvenika Alfreda Kinseya.

Odstupanja u orgazmu mogla bi objasniti zašto 85 posto muškaraca tvrdi da su njihove bolje polovice doživjele orgazam tijekom posljednjeg seksualnog odnosa, dok je isto potvrdilo samo 64 posto žena. 

Muškarci lako doživljavaju orgazam tijekom seksa, a žene ne. Gotovo tri četvrtine muškaraca i trećina žena redovito postižu orgazam, otkriva studija Sveučilišta Chicago. Gotovo 75 posto muškaraca orgazam doživi dvije minute nakon penetracije, potvrđuju prijašnja istraživanja dr. Kinseya. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stigma

Godinama se smatralo kako žene koje ne mogu postići orgazam tijekom seksa zapravo imaju neke psihičke zadrške ili su frigidne. 

Velik dio ovog nesporazuma seže u doba Sigmunda Freuda, koji se nije mogao pomiriti sa snažnom ulogom klitorisa u ženskom seksualnom užitku. Freud je ovjekovječio mit da je klitoris nezreo izvor seksualnog užitka, tj. samo odskočna daska za "zreliji" vaginalni orgazam, koji je rezultat seksualnog odnosa. 

Klitoris

Klitoris ima 8000 živčanih vlakana, više nego bilo koji drugi dio tijela, a međudjeluje s 15.000 živčanih vlakana raspoređenih na vagini. Udruga feministica u svojoj je knjizi "Novi pogled na žensko tijelo: Ilustrirani vodič", izdvojila 18 različitih područja klitorisa. 

- G točka nije ništa drugo nego stražnji dio klitorisa - tvrdi autorica knjige "Žena: Intimna geografija" Natalie Angier. 

Žene koje lakše postižu orgazam imaju manju udaljenost između klitorisa i vagine, a ona iznosi oko 2,5 centimetra. Neke žene su genetski predisponirane za lakše postizanje orgazma za razliku od drugih. Kraća udaljenost osigurava veću stimulaciju vanjskih dijelova klitorisa tijekom seksa, potvrđuje istraživanje Wallen i Lloyd. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru