Obavijesti

Lifestyle

Komentari 123

Bombastični koktel od kozjeg mlijeka i vina za vatreniji seks

Bombastični koktel od kozjeg mlijeka i vina za vatreniji seks
1

Od kad postoji ljudski rod, postoji i interes za što boljim i češćim seksom, kombinacije sastojaka kroz povijest su bile različite, a neke postoje i danas...

VIDEO

Hrvati su maštovit narod pa im ne nedostaje ni ideja kako poboljšati seksualni život. Kroz povijest su kombinirali razne sastojke i ocjenjivali učinak u krevetu. Neke kombinacije za povećanje želje za seksom preživjele su do danas, i što je najbolje, nadohvat su ruke.

Bikla - mješavina mlijeka i mladog vina 

U trenucima kad stvarno zaškripi, a muž i žena okreću si leđa, Vrgorčani preporučuju Biklu. Bombastična je to mješavina domaćeg kozjeg mlijeka i mladog vina. Jako je bitno istodobno ulijevati sastojke kako bi napitak bio pitak i homogen. Omjer je sedam naprema tri u korist mošta. 

Bikla je zauzimala jako važno mjesto u prehrani u Dalmatinskoj zagori i na južnodalmatinskim otocima. Njezino krepko svojstvo bilo je nekoć izuzetno važno za preživljavanje zbog mukotrpnog dnevnog ritma. Navečer bi uz ognjište poticala dobro raspoloženje i toplinu. Ista svojstva ima i danas. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dreamstime

Likeri od ruža i od limuna

Dubrovčani su tijekom Republike koristili liker Rozolin kao afrodizijak. Vjerovali su da će im čudesni liker od ružinih latica pomoći tamo gdje su ih izdavale godine, a i danas ga prave i piju, i to najviše na otoku Lastovu. 

- Od ružinih latica pripravljalo se piće po kojem je Dubrovnik bio nadaleko poznat. Latice ruža slažu se u staklenku naizmjenično sa šećerom u redove sa završnim redom šećera. Staklenka se stavi na sunce od 1,5 do 2 mjeseca dok se šećer ne otopi i povuče miris iz ružinih latica. Sok se ocijedi i pomiješa s blažom rakijom - kaže Jadranka Ničetić, autorica knjige recepata kroz dubrovačku povijest naslova “Dubrovački komini”. 

Poticaj udvaranju i zavođe nju na dubrovačkim aristokratskim dvorima bio je i u samom likeru Limoncellu jer je on poznat kao vrhunski afrodizijak koji se i danas konzumira na području cijelog Dubrovnika. 

Dobija se od kore žuto-zelenog limuna koji se uzgaja u dubrovačkim vrtovima prirodnim putem te alkohola, etanola i šećera. - Ovaj poseban liker su najviše voljele dubrovačke plemkinje. One ga nisu nikad pile same, nego uvijek na prethodni poziv dubrovačkih plemića. Kad bi dubrovačka dama prihvatila popiti čašicu Limoncella s dubrovačkim gosparom, udvaranje i zavođene moglo je početi. 

Svaka dubrovačka ljubavna priča započela bi uz ovaj prestižni liker pa stoga s pravom možemo reći da je Limoncello simbol svake velike ljubavne romanse koja se zbila unutar dubrovačkih zidina - govori Domagoj Carević, vlasnik tvrtke Essentia Dubrovnik, koji zastupa gastro proizvode, među kojima je i Limoncello, a koji se konzumiraju na dubrovačkom području od 1272. godine.

Afrodit - sivi pinot sa deset trava

Mirjana Malogorski iz Siska također je proizvela biljni pripravak, s vinom za opušanje, Afrodit. Odabrala je deset trava, sve odreda vatrenih osobina, a od kojih je čak sedam samoniklih na području Hrvatske. Pomiješala ih je sa sivim pinotom. Mirjana preporučuje samo pola decilitra ovoga vina prije odlaska u krevet. Sastojci koje sadrži Afrodit trebali bi biti garancija da će stvari u krevetu funkcionirati bolje nego inače. 

Borna Filic/Pixsell

Medni ocat

Milenko Čavlina i supruga Marija iz Oklaja kraj Šibenika prvi su u Europi registrirali medni ocat, ekološki pripravak prepun vitamina, minerala, enzima, aminokiselina i karotena, za koji se tvrdi da ima afrodizijačka svojstva. Medni ocat ne samo da ima afrodizijačka svojstva nego je dokazano da jača imunitet organizma. 

Pokazao se uspješnim u borbi protiv grčeva te u liječenju kožnih bolesti. Vrlo je ugodna kiselkasta okusa i može se koristiti kao začin za salate. Može se i piti. Pri konzumaciji osjeća se prekrasna aroma meda i miris livadskog cvijeća, kaže proizvođač. 

Pekmez od meda, čokolade, cimeta i vanilije

U pekmezu Afrodižijak sljubljeni su med, čokolada, cimet i vanilija, sve sastojak do sastojka koji pobuđuju spolnu aktivnost. Nina Sardi iz Dubrovnika sljubila ih je u jedinstven pekmez, a nakon njegove konzumacije najbolje se i najlakše odmah sljubiti s partnerom ili partnericom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru