Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Emocionalni vodič za sputane strasti, tinjajući bijes, orgazam

Emocionalni vodič za sputane strasti, tinjajući bijes, orgazam
1

Potisnuta nervoza i tjeskoba sprječavaju žene da postignu pravi orgazam, a pomoći će joj razvoj emocionalne inteligencije i potpora partnera u najtužnijim periodima

VIDEO

Ne daje seks užitak nego pravi ljubavnik, ustvrdila je američka pjesnikinja Marge Piercy. A dobar ljubavnik je onaj koji zna prepoznati različite emocionalne epizode žene i u stanju je reagirati suosjećajno, objašnjavaju seksolozi. Kada partneri emocionalno podupiru žene, sretnije su i znatno opuštenije u krevetu, što rezultira kvalitetnijim seksom. Žene mogu oživiti svoj seksualni život ako se nauče služiti vlastitim emocijama, napominju seksolozi. 

Tvrde kako je ljutnja povezana sa strahom, ali da je zapravo vrlo zdrava emocija. No samo ako se “zagrebe“ po njoj. U suprotnom zbog nagomilane srdžbe žena zdravog libida može postati distancirana i prestati se osjećati seksi jer je previše zauzeta borbom da svoju ljutnju drži pod kontrolom. Kako bi se taj destruktivni osjećaj pretvorio u nešto što može “začiniti” atmosferu u spavaćoj sobi, potrebno je da muškarac prepozna ženin “tinjajući” bijes. 

Na njemu je da tu potisnutu agresiju izvuče na površinu - jedan od načina je otvoren razgovor koji nije provocirajući, a drugi je otvorena svađa, savjetuju psiholozi. Nakon “povišenih tonova” obično slijedi strastveni pomirbeni seks gdje oslobođena ljutnja može biti katalizator za seksualno eksperimentiranje novotarijama. 

Anksioznost često sprečava žene da dožive orgazam. Potisnuta nervoza utječe na to da mentalno ne mogu uživati u seksu. Ako partner inicira seks, tada neće proći dobro. No ono što bi moglo dovesti do seksa su maženje i nježnost. 

Razvijanje emocionalne inteligencije

Žene s visokom emocionalnom inteligencijom imaju bolji seksualni život i doživljavaju više orgazama od onih s nižim stupnjem emocionalne inteligencije, pokazala su američka istraživanja. Emocionalna inteligencija se vježba introspekcijom i može se razvijati. Važno je propitkivati vlastite emocije i dijeliti ih s partnerom. Otvoreni razgovor najbolji je put do otvorenog i oslobađajućeg seksa. 

Divno je ushićenje preseliti u krevet

Ushićenje je divna emocija, a kada je žena pod takvim pozitivnim dojmom, bit će vesela i maštovita u krevetu. Na muškarcu je da na njezin ushit pozitivno reagira, a ne da je spušta na zemlju svojim racionaliziranjem. Preselite ushićenje u svoj krevet. 

Periodi bez seksa traže strpljenje

Kada žena šuti, to je znak da se nosi s velikom emocionalnom boli. Potrebno joj je određeno vrijeme da bi otvoreno razgovarala. Tada je njezin libido nizak i gotovo da ne razmišlja o seksu. Muškarac ne bi trebao forsirati razgovor, nego pokazati strpljenje. 

U razdoblju tuge pokaži da je bitna

Žena koja se osjeća izolirano prolazi kroz depresivno razdoblje tijekom kojeg je ugroženo njezino samopouzdanje. Na muškarcu je da joj gestama pokaže kako mu je važna. I koliko mu nedostaje njezina vedra verzija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku