Obavijesti

Lifestyle

Komentari 413

"Imam 33 godine i solo sam, ali nikad nisam bila sretnija..."

"Imam 33 godine i solo sam, ali nikad nisam bila sretnija..."
1

Kolumnistica Redbooka Nicole Rupersburg otkrila je razloge zašto je sasvim u redu biti solo u društvu koje ti nameće određene norme i kako je uspjela pronaći sebe

VIDEO

Biti "solo" u društvu u kojem si svatko uzima za pravo pitati te "Zašto se još nisi udala?" ili "Još uvijek si sama, pa što čekaš?" nije nimalo lako. Taj ljubavni status kao da vuče određenu stigmu, iako ga je pojedinac najvjerojatnije svojevoljno izabrao. Kolumnistica Redbooka Nicole Rupersburg otkrila je zašto je izabrala biti sama. 

Kad sam bila mlađa sebe se definirala po ljudima s kojima sam se družila. Od tinejdžerske dobi do ranih 20 sebe sam određivala prema partneru ili manjku istog. Ganjala sam duge veze i gledala previše skučeno da bih vidjela širu sliku. U mladosti se ljudi traže i pokušavaju biti nešto što nisu. Ja sam pokušavala saznati tko sam, ali uz nekog drugog. Pokušavala sam pronaći svoje mjesto u svijetu, ali nikad sama, već uvijek u paru. Nisam znala kako biti "ja". 

Nisam znala bolje, bila sam samo dijete. Moji roditelji, moji primarni uzori, izolirali su se od prijatelja i obitelji te su egzistirali u svemiru koji su izgradili samo za sebe. Stoga ne čudi što sam isto očekivala od svog partnera, da bude moj svijet, život i svemir. Imala sam sreće jer sam nalazila muškarce koji su barem bili spremni pokušati. Na uštrb sebe stvorila sam situaciju koja se jednostavno morala urušiti. Na kraju krajeva ni moji roditelji više nisu zajedno. 

I tako, s 26 godina na leđima morala sam saznati tko sam ja zapravo. Odredila sam si put, slijedila sam svoje interese i sklapala nova prijateljstva. Odlučila sam u kojem smjeru želim da moja karijera krene i trudila sam se za to cijelim svojim bićem. Ubrzo nakon toga ostvarila sam neke poslovne ciljeve koje se zanemarila dok sam bila u vezi. Čini se da moj skučen pogled funkcionira i u drugim područjima života, a to je čini sada bila karijera. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I dalje sam izlazila, ali ništa od toga nije bilo ozbiljno. Nisam se namjeravala odreći svoje samostalnosti. S 33. godine više nisam htjela biti "mi". I to je sasvim u redu. To mi je sasvim u redu jer ne želim djecu, a brak je za mene apstraktan pojam. Nisam protiv njega, ali se ne vidim u njemu. 

Imam prijatelje koji su solo i nezadovoljni. Imam prijatelje koji su vezi i nezadovoljni. Imam prijatelje koji su solo i ne brinu o tome previše. Imam prijatelje koji su u vezi i odlično funkcioniraju. Imam čak i nekoliko prijatelja koji su imaju vezu kakvu svi priželjkuju. Znam da je to rijetko, ali jednako tako znam da iza toga leži jako puno žrtve s obje strane. Žrtve na koji ja možda nisam u potpunosti spremna. 

Shvatila sam da nikad nisam bila sretnija. Sretnija sam solo. Obitelj i prijatelji mi pružaju i više nego dovoljno, a imam nezavisnost zbog koje ne moram svoje odluke provjeravati s drugima. Mogu raditi što god poželim kad god to želim. 

Biti solo meni je prirodno stanje, to je stanje u kojem sam ja najbolja kao osoba. Imam 33 godine, solo sam, ne tražim nikoga i nikad nisam bila sretnija. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 413
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje