• Članak
  • Komentari 4
  • Share 1
  • Tweet6

Molitva prije seksa: Ljubav supružnika bez sebičnosti

Katoličko Društvo istine izdalo je Molitvenik na 64 stranice za bračni i obiteljski život. Osuđuje pobačaj i nevjeru te se zalaže za trajnost braka

Srijeda, 02. 9. 2009. u 09:34    Piše: Magdalena Mucić
Molitva prije seksa: Ljubav supružnika bez sebičnosti 24sata/ilustracija U molitveniku su molitve za bračni i obiteljski život
Društvo istine, rimokatolička crkvena grupa iz Londona, izdala je Molitvenik za supružnike na 64 stranice u kojem ih se ohrabruje na molitvu prije seksa. 'Molitva prije vođenja ljubavi' trebala bi pročistiti namjere supružnika kako sam čin ne bi bio sebičan i hedonistički. Molitvom se traži od Boga da 'među nas smjesti ljubav koja daje, nježnost koja uistinu ujedinjuje, suđenje sebe koje je istinito i ne zavarava, oprost koji prima i fizičko jedinstvo ljubavi'.
- Otvori naša srca sebi, jedno prema drugome i dpbroti tvoje volje. Naše siromaštvo zamijeni bogatstvom svoje milosti i oproštenja. Odjeni nas dostojanstvom i odagnaj naše sramotne želje, u tvoju slavu u vijeke vjekova. Paul Hendricks, pomoćni biskup Southwarka, kaže da je pisanje molitve hrabro i dobro.
- Možda je malo idealistično, no Molitvenik je priznanje da je Bog srce braka i veze muža i žene - kaže velečasni. Molitvenik sadrži molitve za stadije braka i obiteljskog života, uključujući zaruke, trudnoću te brigu za djecu i roditelje. Promiče poruku da je varanje zabranjeno, da je brak obveza za cijeli život te osuđuje pobačaj. Kritizira one 'koji smatraju da je preteško ili nemoguće vezati se za jednu osobu za cijeli život, i one koji su zapeli u kulturi koja odbija trajnost braka i otvoreno se ruga bračnoj odanosti'.  - Fundamentalna je dužnost Crkve da snažno opet utvrdi doktrinu trajnosti braka - stoji u Molitveniku.

Tagovi: molitvenik, crkva, seks, brak, molitva

Izdvojeni komentari 4 komentara Pogledaj sve komentare
08.09.2009., 12:25

andariel: Ovi su suludi! Bolesni su do srži! Katastrofa!

14.03.2015., 01:19

Suzana Falkone: posaljte ga meni kada ga je zenska biskup napisala MOLIM ?

14.03.2015., 01:18

Suzana Falkone: Paul Hendricks, biträdande biskop i Southwark, säger att skriva böner modigt och väl. - Kanske lite idealistiska, men bönboken är erkännandet att Gud är centrum för äktenskap och anslutning av man och hustru - säger pastor. Bönbok innehåller böner för de olika stadierna i äktenskap och familjeliv, inklusive engagemang, graviditet och vård av barn och föräldrar. Det främjar budskapet att fusk är förbjudet, att äktenskapet skyldigheter för livet och fördömer abort. Kritiserade de "som tror att det är för svårt eller omöjligt att knyta den till en person i livet, och de som har fastnat i en kultur som förkastar permanens äktenskapets och öppet hånar äktenskapet lojalitet". - Den grundläggande plikt i kyrkan för att upprätta läran starkt igen permanens äktenskap - stående i bönboken.... prikaži sve

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar