Obavijesti

Lifestyle

Komentari 49

Romantičan odmor u dvoje moguć je i bez ikakvih trzavica

Romantičan odmor u dvoje moguć je i bez ikakvih trzavica
1

Umjesto da se svađate s partnerom zbog svega što niste stigli vidjeti i obaviti, opustite se. Katkad ne mora biti onako kako smo zamislili da bi nam bilo bolje

VIDEO

Napokon se nađete na dugo očekivanom odmoru, u sjeni gustih borova dok vam more dodiruje stopala, ali vi i vaš partner samo izmjenjujete ljutite i prijekorne poglede. Otkako ste došli na svoj dugo planirani odmor, kao da ništa ne ide onako kako ste zamislili. Mnogo nas toga u svijetu u kojem živimo čini nervoznima, pod uvjetom, dakako, da smo dobrog zdravlja, jer tada se prioriteti posve preslaguju. 

Među najčešćim problemima koje mnogi spominju su “nedostaci”: ili nam nedostaje ljubavi, ili pažnje ili novca. To će troje većina spomenuti kao preduvjete da si organiziramo život onako kako bismo voljeli. Ali čak i ako imate te “tri slatke stvari“ ni to ne znači da se možete opustiti i samo uživati. Jer katkad nam nešto poremeti uživanje kad se najmanje nadamo. A toliko smo se veselili i planirali. 

No možda ipak niste dovoljno planirali, odnosno zamislili ste idealan odmor i zanemarili uzeti u obzir realne činjenice poput one da vaš partner jednostavno ne može provoditi dane pržeći se na suncu i da je vjerojatnije da će stalno dolaziti i odlaziti nego ležati pored vas. Vjerojatno će tako naći još istomišljenika s kojima će se povezati preko nekog zajedničkog hobija, kartanja ili nečega sličnog, a vi ćete se osjećati zanemareno. 

Da biste izbjegli takav scenarij, planirajte realno i na vrijeme zajedničke aktivnosti. Dogovorite se načelno što biste koji dan voljeli raditi na odmoru. Naravno da ne morate inzistirati na pridržavanju toga, jer ipak ste na odmoru. Suzdržite se od prevelikih očekivanja kojima smo svi skloni jer odmor je mnogima jedini dio godine kad nekamo odlazimo i dosta plaćamo za to. Zato mislimo da sve mora biti savršeno. Ali ne mora. Svi smo mi ljudi, na odmoru ili ne, a ne glumci. A više vremena koje imamo na raspolaganju mnoge zna zateći toliko da ne znaju kako ga iskoristiti, jer su tijekom godine zbog prezaposlenosti uglavnom uhodani u aktivnosti koje obavljaju manje-više bez razmišljanja.

 Odmor tada dođe kao izlijetanje iz tračnica, vrijeme i prostor u kojem nismo sigurni što napraviti, a ako nam se želje ne poklope, može se činiti kao razlog za ljutnju. Ali nije. Odmorite se malo od samih sebe i dopustite drugome da se malo izgubi u vremenu i prostoru. Promijenite ritam i navike, svijet će se i dalje okretati i ako preskočite koji dan jutarnju gimnastiku i ne inzistirate na ručku točno u podne. 

Dopustite si i jedan dan spavajte cijelo jutro i doručkujte u podne. Odmor je stvoren da iskoračimo iz vrtloga radnih obveza koji nas nemilice bacaka tijekom cijele godine. Dopustite i partneru da napravi nešto što inače ne stigne, recimo vozi bicikl dulje od pola sata. Pridružite mu se i možda otkrijete da jako uživate u tome. Također, umjesto da se ljutite na djecu što vas stalno tjeraju da nekamo idete, poslušajte ih i krenite s njima. Obiđite zabavni park i igrališta u blizini, pridružite im se u igri ili samo sjedite na klupi promatrajući ih. Katkad ne mora biti sve onako kako smo zamislili - da bi bilo bolje.  

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu
LIJEČNICI UPOZORAVAJU

Haraju crijevne viroze: Evo na što paziti i koji lijekovi pomažu

Županijska bolnica u Čakovcu građanima je poslala upozorenje da se čuvaju crijevnih viroza, koje su uobičajene u ovo doba godine, a karakteriziraju ih povraćanje, proljev, povišena temperatura i bol u trbuhu

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'
VELIKA OBITELJ

'Ovisna sam o djeci, imam ih 22 i nadam se imati 70 unučadi'

Najveća britanska obitelj ima puno posla, kod njih djeca imaju djecu, a oni sami imaju najmlađe dijete od samo 3 godine. Obitelj će postati još veća
Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda
PRONAŠLA I LJUBAV ŽIVOTA

Najdlakavija djevojka na svijetu je odrasla, evo kako izgleda

Djevojčica s Tajlanda, koju su vršnjaci nekoć nazivali 'vučica' i 'majmunsko lice', vjerovala je da je njezino stanje neće spriječiti da pronađe sreću. Na kraju je otkrila ljubav svog života