Obavijesti

Viral

Komentari 229

Najbizarniji neriješeni zločin u Švedskoj je počinio - vampir?!

Najbizarniji neriješeni zločin u Švedskoj je počinio - vampir?!
2

Ubojstvo u Švedskoj poznato kao 'Atlas Vampire Murder' i danas zbunjuje struku u toj zemlji. Počinitelj nikada nije identificiran i pronađen, a prošla su desetljeća...

VIDEO

Slavno i stravično ubojstvo ime je dobilo po Atlasu, kvartu u Stockolmu. Godine 1932. u Atlasu je ubijena Lilly Lindström, 32-godišnja prostitutka koja je klijente redovito primala u svojem stanu. Posljednja osoba koja je Lilly vidjela živu bila je njena susjeda Minnie Jansson, također prostitutka. 

Jednoga dana Lilly se naime spustila do nje kako bi posudila prezervative. Nakon što se ujutro nije pojavila kod nje, ali ni naredna dva dana, Minnie je alarmirala policiju. 

Kada su provaljivali u njenu sobu, policajci nisu mogli ni sanjati da će za samo nekoliko sekundi pred sobom imati scenu zločina koji će još desetljećima zbunjivati i intrigirati njihove kolege. 

Na krevetu u spavaćoj sobi potrbuške je ležala Lilly. Procijenjeno je da je u tom trenutku bila mrtva već dva ili tri dana. Bila je gola, a njena je odjeća bila uredno složena na fotelji uz krevet. Bilo je jasno da je Lilly imala seksualni odnos neposredno prije nego što je ubijena. U njenom je analnom otvoru pronađen prezervativ. Na glavi su pak pronađeni tragovi udaraca tupim predmetom. 

Detaljna analiza trupla šokirala je policiju. Naime, pokazalo se da u tijelu više nije bilo krvi, a na njenom su vratu pronađeni tragovi sline. Zbog toga je cijeli slučaj nazvan slučajem 'Vampira iz Atlasa'. 

S obzirom da je forenzika tada još uvijek bila na vrlo primitivnoj razini, a mogućnost DNA analize nije postojala, istražitelji s istragom  nikada nisu uspjeli doći previše daleko. S obzirom da je Lilly očigledno ubijena nakon spolnog odnosa, ispitani su neki njeni redoviti klijenti, ali policija nikada nije uspjela doći do ubojice ili saznati kako je iz njenog tijela nestala sva krv. 

Predmeti iz njene sobe i danas su izloženi u Policijskom muzeju u Stockhomu, a glazbenik Eric Malmberg 2007. je godine objavio instrumental pod imenom 'U sjećanje na Lilly'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.