Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Kim K. - kako stvoriti modnu ikonu iz "trash" materijala

Kim K. - kako stvoriti modnu ikonu iz "trash" materijala
5

Njezina kompletna pojava danas je čisti luksuz i tu nema više traga neukusu od kojeg je sve počelo. "Guraju" je Riccardo Tisci iz Balmaina i Anna Wintour

VIDEO

Pali smo na tjeme kad je lani u travnju urednica Anna Wintour na naslovnici svog američkog Voguea objavila fotografiju Kim Kardashian koju je straga obgrlio suprug Kanye West. Digla se svjetska prašina protiv tog očiglednog sraza visoke i niske kulture. Za sve štovatelje modne biblije bilo je svetogrđe da se osoba s kojom mediji brišu pod nađe na naslovnici Voguea, i to baš kod Anne Wintour, najveće svjetske modne oštrokondže. No tamnoputa ljepotica “kipećih” oblina do tada je zajedno sa sestrama istih seksi atributa zaposjela programe trasherske TV zabave. Uživo se pratio njihov život, a kronike tračerskih časopisa svakodnevno su punile vijesti o Kim i Kanyeu. Vogue je znao i prije dizati prašinu, što nikad nije bilo do kraja benigno kao u slučaju Brooke Shields koja je bila najmlađa osoba koja se pojavila na naslovnici Voguea 1980. 

Getty/Guliver

Otvorilo joj je to, međutim, munjevito put do glasovite reklame Calvina Kleina na kojoj maloljetna, 15-godišnja Brooke Shields u do tada najužim trapericama kaže: “Znate li što stoji između mene i traperica? Ništa! Tada je, kažu “jeans postao seks”! No u slučaju Kim Kardashian nije seksepil bio sporan nego neukus. Anna Wintour dugo je čekala da se prašina smiri da bi javno počela objašnjavati zašto je Kim kod nje na naslovnici. U svim ranijim skandaloznim slučajevima koje je zakuhala uvijek je posrijedi bilo hrabro slamanje ili barem načinjanje tabua koje je trebalo rušiti. Wintour je, na primjer, znala kad treba spojiti skupocjeni haute couture model s petparačkim komadom odjeće, i to na sav glas razglasiti jer je na vrijeme naslutila da će to postati trendom. Mnogo je puta dokazala zašto se desetljećima neupitno drži na vrhu Vogueove piramide. No nije se očekivalo da bi ikad pomalo opskurne figure poput Pamele Anderson, Paris Hilton ili Kim Kardashian mogle doći u obzir za naslovnicu Voguea. Ali ploča se očigledno promijenila. I eto vraga skok na skok.

Getty/Guliver

Anna Wintour podsjetila je da je prva slavna osoba koju je stavila na naslovnicu Voguea bila Madonna, i da se to tada isto smatralo nepriličnim. - Bilo bi strahovito dosadno da uvijek objavljujemo samo ljude od ukusa na svojim naslovnicama – rekla je Wintour, ističući kako je važno da se o Vogueu govori. Iznova je otvorila Pandorinu kutiju. Kimina polusestra Kendall Jenner imenovana je licem kozmetike ugledne kuće Estee Lauder, na što je Anna Wintour odahnula, pa je čak i radosno uzviknula kako se nada još kojoj Kim Kardashian, i to ubrzo. U međuvremenu je Kendall Jenner vrlo uspješno obavila kampanju za Marca Jacobsa. Iznimno je dopadljiva u Jacobsovoj novoj kolekciji s golemim džepovima koju će sigurno svi uskoro imitirati i kopirati. 

Rex/Guliver

Za politiku se kaže da je kurva, no što tek reći za modu koja furiozno manipulira svime što može donijeti bilo kakvu korist, a u prvom redu, naravno, novac. U najnovijoj kampanji ugledne kuće Balmain čiji je dizajn neupitan, ultramoderan, urban do kosti, glavno je lice - Kim Kardashian. I opet u zagrljaju s Westom, čovjekom s nevjerojatnim pomanjkanjem bilo kakvog šarma. No sve se to da srediti... Nitko tu više ne vidi ništa kontroverzno. Mediji je sada čak i nježno zovu Kimy. I već mjesecima prate njezino i Westovo napredovanje u pogledu stila.  

No za potrebe zgrtanja novca reklamnim kampanjama, njihov se tamnoputi sjaj obilno koristi u izazovnim prizorima u kojima se stvarno stapa s virtualnim. Ionako nije važna stvarnost nego iluzija. Na Pariškome tjednu mode oboje su odjeveni u Balmain. Oko njih gomila fotoreportera. Čisti je to luksuz i nema tu više traga neukusu od kojeg je sve počelo. Bravo za Kim i Kenyea. Još više za industriju koja je sposobna na taj nevjerojatan luping. Naravno da je tjerana zaradom, ali je rezultat fascinantan. Uskoro ćemo pročitati kako postaju dizajnerima. Možda čak i tako uspješnim kao Beckhamovi. Potom i kako osvajaju titulu dizajnera godine. Sav početni trash bit će zakopan u prošlost. Jer je na redu vrli novi (modni) svijet o kojem je pisao slavni Aldous Huxley.  

Rex/Guliver

Kćer North West uči o stilu od malih nogu

Kanye West, Kim Kardashian, dizajner Olivier Rousteing, Kendall i Kris Jenner; malena stylish North West; Kim ponosno nosi Hermesovu torbicu koju joj je oslikala kćer. 

"Guraju" ih Riccardo Tisci i Anna Wintour

Na proljeće 2014. Anna Wintour je napokon popustila - Kim i Kanye na naslovnici američkog Voguea. U najnovijoj Balmainovoj kampanji supružnici su ponovno zajedno.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake subote ekskluzivno uz 24sata!  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku