Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

"Ubojita" ulična moda: Urbane ratnice u stilu Igre prijestolja

"Ubojita" ulična moda: Urbane ratnice u stilu Igre prijestolja
6

Gladijatorice na petu, kožnati komadi, zakovice, ali i lepršave haljine, kombiniranje suknje i uskih hlača, ali i krune u kosi kao dodatak na tronu su proljetnih trendova

VIDEO

Dovoljno je pogledati kolekcije Alexandera McQueena i Givenchyja za proljeće/ljeto da se uvjerimo da su urbane ratnice pokorile sva modna prijestolja i zasjele na tron. 

Nekad strogi minimalizam sad je vrlo opušten, ali i dalje iznimno sofisticiran, naravno, s dozom seksepila. Visoke i uske čizme do koljena, tzv. moderne gladijatorice u glavnoj su ulozi, a nose se najčešće s prozračnim materijalima, ali i mnoštvom slojeva šifona u dugim haljinama ili suknjama. 

PR fotografije

Sisley, 449 kn

Za “ubojitu” dnevnu kombinaciju kombinirajte ultravisoke ravne gladijatorice s malom crnom haljinom, a za večernji neka obvezno budu na visoku potpeticu te klasičnu haljinu zamijenite kožnatom minicom koju uparite sa svilenom košuljom. No ako ste mislili da moderne ratnice nemaju nježnu stranu, varate se. 

PR fotografije

Etna Maar, 2450 kn

Jako puno upečatljiva nakita, osobito zlatnih detalja, čipke i glamuroznih ornamenata na raskošnim haljinama inspiriranima grčkim boginjama sve je što vam treba ovog proljeća. Madeleine Vionnet žena je kojoj svaka romantična ratnica/božica treba zahvaliti na toj silueti koju obožavaju hollywoodske dame poput Diane Kruger i koju dizajneri, od Chloé i Balenciage do Lanvina, iz sezone u sezone iznova reinterpretiraju. 

PR fotografije

Replay, 3250 kn

“Ako se smije žena, mora se smijati i njezina haljina” bio je moto Madeleine Vionnet. Ona je odbacila neudobne korzete kako bi dopustila da odjeća prirodno slijedi žensku figuru. Odaberite jedan statement komad u kojem ćete se osjećati poput hrabrih boginja, kao što Jason Wu predlaže duge satensko-svilene haljine istaknutog struka, koji upotpunite decentnim dodacima. No jednako tako i nakit, osobito ako je u glamuroznoj zlatnoj, može biti u središtu pozornosti. 

PR fotografije

Alisha, 699 kn

Pritom se nemojte ograničiti samo na ogrlice, prstenje, tzv. ear cuff ili detalje na modnim dodacima poput torbica (slika skroz desno) ili cipelama (druga desno) - kraljice ratnice zaslužuju dostojnu krunu kakve u obliku profinjenih, decentnih obruča za kosu predlaže dobro uigrani dvojac Dolce&Gabbana i nepopravljivi romantičar Oscar de la Renta. 

PR fotografije

Diesel, 560 kn

A istinske urbane ratnice obožavaju, kako im je to pokazao Balenciaga, pencil suknje koje se nose na moderan način - za večer s topom koji izgleda poput grudnjaka, a preko danas samo preko njega nabacite košulju.

PR fotografije

Guess, 929 kn

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja