• Članak
  • Komentari 375
  • Lokacija
  • Share 2327
  • Tweet6

Kaos i nasilje u ZET-u: Vozimo, lupamo, bacamo ljude na pod

Karte na pregled: Kontrolorka zagrebačkog javnog prijevoza nogom je udarila studenticu u autobusu, a vozač tramvaja se hrvao s putnikom na livadi...

Ponedjeljak, 04. 3. 2013. u 19:00    Piše: Ivančica Ladišić , Tina Legin
Kaos i nasilje u ZET-u: Vozimo, lupamo, bacamo ljude na pod Čitatelj 24sata Prolaznici su ih nagovarali da prestanu s tučnjavom

Koji bi to problem trebao biti da vozač autobusa tuče starijeg muškarca, pita se čitatelj koji je poslao fotografiju.

Obračun je snimio na autobusnoj stanici u Grižanskoj ulici u Zagrebu. Nije mu poznato kako je svađa počela, ali obojica su završila na tlu, hrvali su se, udarali... Građani su se okupili oko njih i pokušavali su ih smiriti, ali nisu ih pokušavali fizički razdvojiti. Iako su bili u klinču, uspjeli su raspravljati sa znatiželjnicima. Tko je izvukao “deblji kraj”, nije nam poznato. ZET-u je ovaj slučaj dobro poznat.

- Primivši fotografije utvrdili smo identitet vozača. Slučaj je preuzela policija, a radnik je nakon događaja bio na bolovanju. Prema izvješću, vozač je napadnut tijekom rada pa nije bilo potrebe za provođenjem internog postupka. Svako nasilničko ponašanje osuđujemo - rekao nam je njihov glasnogovornik Tomislav Jurić.

Problema sa ZET-ovim zaposlenicima imala je i 22-godišnja studentica. Maju Rundek kontrolorka ZET-a udarila je nogom 28. veljače. Nije ju, kaže, prije tražila kartu niti je na bilo koji način s njom komunicirala. Podivljala je, jer djevojka, po njezinoj procjeni, nije dovoljno brzo izlazila iz tramvaja, pa ju je nogom izbacila. Žena koja je izašla ispred djevojke i sve to vidjela prokomentirala je: “Sad su postali i izbacivači”.

- Udarila me je nogom i rekla: ‘Što čekaš?’. U ZET-u su mi rekli da je dotična gospođa od prije poznata po nasilničkom ponašanju - kaže Maja koja je kontrolorku prijavila ZET-u.

Ispričali se Maji, a kontrolorku istražuju

Iako je bilo propusta u radu kontrolorke na koju i u ovom slučaju opravdano sumnjamo, do sada nije bilo slučajeva takvih razmjera koji bi zahtijevali drastične sankcije. Pretpostavljamo kako više neće raditi taj posao, kažu nam u ZET-u.

Tagovi: zet, nk zagreb, tučnjava

Izdvojeni komentari 375 komentara Pogledaj sve komentare
04.03.2013., 19:10

SIROMAh: bio jednom jedan kontrolor koji se malo bahatio pa je naletio na bahatog, vjerovatno je još uvijek na bolovanju to je bilo mislim 2009. :))))

04.03.2013., 19:06

žena20: sad bi ljude trebalo ubiti što nemaju kartu? dajte ljudima posao i vi ćete s guštom radit!

04.03.2013., 19:06

zmajivor: Nikad nisam razumio te vozače i kontorlore zašto su uvijek toliko bijesni i nad*kani... Možda ih izludi to što idu stalno u krug? Imaju sigurnu plaću i siguran posao, siguran sam da ih se ne nagovara da se biju na livadi ako neko nema kartu

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).
Reporteri
112
Nepogode
Neobično

Zatvori / Otvori toolbar