Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2
Foto: Shutterstock
LJETO JURI PREMA NAMA

Pripreme za sezonu bazena u punom jeku: Koji su proizvodi obavezni u održavanju bazena

Iako nas temperature šokiraju, ne treba sumnjati u jačinu ljeta koje je pred nama. A ako smo ponosni vlasnici bazena ili se spremamo to postati, ovo su proizvodi koji su potrebni da kupanje ovog ljeta bude uživancija

Sadržaj donosi: Shopaj24

Bazen danas nije više tako ekskluzivna pojava u dvorištima, zar ne? Ono što je nekad bilo rezervirano za bogatije pripadnike društva, kupanje u vlastitom bazenu, danas je zbog širenja i te vrste ponude postalo omiljena zabava u mnogim kućanstvima. 

Nije zanemariva ni pristupačnost 

Ustvari, kad razmislimo, ako imamo dvorište te u njemu možemo izgraditi bazen ili postaviti montažni, kad sunce uprži, a zrak postane tipično ljetni, težak – osvježenje u miru vlastitog bazena nalazi se odmah ispred kućnih vrata. A sve to u miru i privatnosti svog dvorišta. Zato ne čudi velik interes za njima, pogotovo kad se usporede cijene najma apartmana na moru s cijenom montažnog bazena i svih pripadajućih proizvoda potrebnih za njegovo održavanje.

Children's,And,Adults,Legs,Underwater,In,The,Swimming,Pool

Ako ste ponosni vlasnik bazena ili se upravo dvoumite biste li nabavili jedan za svoju obitelj, pogledajte što sve od proizvoda trebate kako bi bazen normalno funkcionirao. 

Klor

Prije otvaranja sezone kupanja neophodno je "šokirati" bazen poštenom dozom klora. Naravno, ovisno o veličini bazena koji imate, koristit ćete preporučenu dozu detaljno navedenu na kutiji proizvoda. Klor možete kupiti u različitim oblicima, kao što su klor u tabletama ili tekući klor, a najpopularniji izbor je onaj u granulama. Idealan pH vode je između 7,2 i 7,6, pa neka vam to bude pokazatelj. 

Stabilizator klora

U slučaju da ste pretjerali s klorom, mogao bi vam pomoći stabilizator klora. Ovo praškasto sredstvo koristi se i za smanjenje količine slobodnoga klora u vodi prilikom šok-kloriranja, ali isto tako stabilizira klor od štetnog utjecaja UV zraka pri povišenim temperaturama vode, iznad 25°C. Smanjuje potrebu za dodavanjem dodatnoga klora u vodu. 

Hand,Holding,And,Pouring,Algicide,Blue,Liquid,From,Glass,Into

Proizvodi za regulaciju pH 

Održavanje pH vode, osim osiguravanja besprijekorne čistoće bazena, bit će najvažnija radnja koja se tiče bazena. Prenizak pH uzrokovat će koroziju metalnih dijelova u bazenu i na njemu, a previsok pH uzrokovat će lužnatost, na koju će najviše utjecati prljavština iz okoline ili uporaba šampona, sredstava za sunčanje te ostalih kozmetičkih preparata. U ponudi klijenta Bazeni plus možete pronaći sredstva za regulaciju pH; pH plus granulat i pH minus granulat, ovisno o visini pH vode u vašem bazenu koju treba regulirati. 

Service,And,Maintenance,Of,The,Pool.check,The,Ph,Of,The

Flokulanti

Ako smo obavili sve kako treba, očistili bazen od algi i izbalansirali pH, nerijetko se može dogoditi da je voda u bazenu jednostavno mutna. Sitne čestice prašine uvijek pronađu put do bistre vode, a uglavnom su tako sitne da ih filtar za vodu propušta u bazen. U tom slučaju treba vam neka vrsta multifunkcionalnog sredstva koje će dezinficirati vodu, ali i koje sadrži flokulant. To je sredstvo koje će na sebe vezati i najmanje čestice prljavštine te će tako biti lakše odstraniti je iz vode, ovisno o tipu filtra koji imate ugrađen u bazen.  

Za maksimalno uživanje

Jednom kad otvorimo sezonu kupanja, zadržati čistoću vode bit će osnovni zadatak kojem će se morati posvetiti svi ukućani. Nije na odmet postaviti ispred bazena maleni lavor za pranje stopala prije ulaska u bazen, kako ne bismo unijeli nečistoću s natikača u vodu. A ako želite maksimalno produljiti čistoću vode u bazenu, razmislite o kupnji usisavača za bazene. Postoje oni ručni s dodacima, koji zahtijevaju vaše rukovanje, a za prave hedoniste tu su robotski usisavači, koji će očistiti dno bazena, od lišća do čestica koje su prošle kroz filtar, dok vi obavljate nešto drugo. 

Automatic,Pool,Cleaner,Robot,For,Maintenance,Before,Swimming.,Submersible,Robot

Oprez prilikom skladištenja 

Bilo da je riječ o ugradbenom, zidanom ili sve popularnijemu montažnom bazenu, čistoća bazena od neopisive je važnosti, a proizvodi koji održavaju vodu besprijekornom za kupanje snažnih su karakteristika. Zbog toga imajte na umu i rukovanje tim proizvodima, način skladištenja i, najvažnije, njihovo držanje visoko i daleko od najmanjih ukućana. Nerijetko se događa da su tabletice za vodu zanimljivih oblika ili boja, što može najmanje djelovati kao da je riječ o proizvodu za kupanje, pa je ispravno skladištenje proizvoda od neizmjerne važnosti. Isto vrijedi ako imate kućne ljubimce. Uvijek pročitajte upute za korištenje proizvoda i slijedite pravila. 

Happy,Family,Having,Fun,On,Summer,Vacation.,Portrait,Of,Child,

Preporučujemo da pogledate ponudu klijenata Ivero i Bazeni plus na stranicama Shopaj te da se konzultirate sa stručnjacima o svemu što vam je potrebno za nesmetano uživanje u bazenu ovog ljeta. 

SHOPAJ24 središnje je mjesto sa svime što vam treba i što će vam ikad trebati - od igle do lokomotive. Proizvodi s najboljim cijenama lako se pretražuju po kategorijama i lokacijama, a registracija nije potrebna. Ne gubite dragocjeno vrijeme, posjetite portal s najboljim ponudama! 

Sadržaj donosi: Shopaj24

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Fantastični proljetni obroci s namirnicama iz limenke: Donosimo četiri odlična recepta
OLAKŠAJTE SEBI KUHANJE

Fantastični proljetni obroci s namirnicama iz limenke: Donosimo četiri odlična recepta

Da biste mogli uživati u lijepom vremenu, pronašli smo recepte koji se spreme za čas, a uključuju gotove namirnice iz limenki. Pritom želimo istaknuti da hrana u limenkama ne sadrži konzervanse i jednako je zdrava kao zamrznuta

Zaputite se u prirodu: Vozite se skelom, biciklirajte prirodom, budite znanstvenici i fino jedite
OBITELJSKI VIKEND

Zaputite se u prirodu: Vozite se skelom, biciklirajte prirodom, budite znanstvenici i fino jedite

Donosimo vodič za idealan obiteljski vikend-izlet. Kamo ići, što istražiti i kako se pripremiti za odlazak u prirodu da ne ostanete žedni i gladni te da se dobro zaštitite od uboda insekata
Mišel Tokić: 'Kad kuham, nastojim držati se onoga što sam naučio od mame'
U KUHINJI

Mišel Tokić: 'Kad kuham, nastojim držati se onoga što sam naučio od mame'

Zanemarite surfanje internetom i u nastavku pročitajte neke od savjeta poznatog Podravkina chefa Mišela Tokića. Što i kako on kuha, koja pomagala u kuhinji najčešće koristi i kome je najviše zahvalan na kulinarskim savjetima