Obavijesti

News

Komentari 4

5 savjeta kako si olakšati studentski život!

5 savjeta kako si olakšati studentski život!
3

Učite li marljivo za ispite i cijelu svoju pažnju pridajete knjizi, ili pak radite dodatne poslove? Uz ovih pet savjeta saznajte kako bolje organizirati vrijeme i uštedjeti novac za uspješnu i bezbrižnu akademsku godinu

VIDEO

Studentski život ne sastoji se samo od učenja, ali niti samo od zabave.

Iako svi preferiramo zabavu, najbolji studentski život je kad uspijete spojiti to dvoje. Svi fakulteti imaju niz udruga i klubova. Zašto se ne biste uključili u jedan koji vas zanima? Upoznat ćete druge studente koji dijele vaše interese i zanimanje, bilo prema muzici, bilo prema matematici. A možda tamo nađete i nekoga koji dijeli vašu ljubav prema domaćoj slanini.

Nema studenta kojem ne bi dobro došla koja kuna viška.

Iskreno govoreći, nema ni čovjeka kojemu ne bi dobro došla koja kuna viška. Nemojte biti lijeni i raspitajte se u student servisima koji se poslovi nude. Uz dodatni izvor zarade, koji možete uložiti u ono što volite ili morate, takvi poslovi su i izvor iskustava koje će vam dobro doći u budućoj karijeri.

Način na koji možete steći iskustvo, upoznati ljude, a ujedno i napraviti dobro djelo jest volontiranje.

Ako se zalažete za neku vrijednost ili viši cilj, potražite takvu udrugu. Danas društvo više nego ikad treba pomoć. Želite pomagati starijima ili siromašnima? Želite razveseliti djecu bez roditelja? Ili pak volontirati na filmskom festivalu jer ste veliki zaljubljenik u kinematografiju? Tko kaže da ne možete?

Naučite nekoliko brzih recepata kako biste uštedjeli vrijeme!

Hvala Bogu da menze postoje!Tko bi još stigao i kuhati u vrijeme kad su predavanja pola dana, a drugu polovicu dana učite. No, tko kaže da ne možete sami na brzinu nešto skuhati i tako uštedjeti vrijeme na put do i od menze. Tko kaže da ne možete sami napraviti pizzu? Kuhanje je vještina koja će vam dobro poslužiti u budućnosti. Možda i tako ulovite onu ili onog koji vam se sad čini nedostižan.

Uvijek se raspitajte kakvi su profesori koji će vam držati predavanja.

Upoznajte dobro svoje 'neprijatelje'. Tako ih je lakše pobijediti. Pitajte starije kolege što profesor traži, što mu je važno, a što nije, kako se kod njega moraju pisati seminari, koji dio gradiva mu je najdraži za ispitivanje. Vjerujte mi, takve informacije vam mogu puno pomoći, a nedostatak istih itekako odmoći. Jer ipak, tko kaže da mi studenti nismo snalažljivi?

Ja mislim da smo odlična skupina i ponosna sam biti jedna od vas...Bar još neko vrijeme...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje