Obavijesti

News

Komentari 82

Aleksandar Vučić poziva na smirivanje napetosti u regiji

"Ako bilo tko misli da je rješenje u sukobima, mi ne samo da u tome nećemo sudjelovati, već se oštro suprotstaviti jer za nas su mir i stabilnost osnovni uvjeti da bi se vidjeli rezultati našeg rada"

VIDEO

 Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ocijenio je u ponedjeljak da je nakon referenduma u Republici Srpskoj najvažnije smiriti napetosti u regiji.

"Ako bilo tko misli da je rješenje u sukobima, mi ne samo da u tome nećemo sudjelovati, već se oštro suprotstaviti jer za nas su mir i stabilnost osnovni uvjeti da bi se vidjeli rezultati našeg rada", rekao je Vučić novinarima tijekom posjeta središnjoj Srbiji.

Srbijanski premijer je kao najvažniji rezultat referenduma, na kojem su u nedjelju Srbi u Republici Srpskoj izglasovali da i dalje slave 9. siječnja kao dan entiteta unatoč tomu što ga je ustavni sud BiH proglasio neustavnim, ocijenio to što je glasovanje proteklo bez incidenta i poručio da se treba okrenuti budućnosti, te da je to u telefonskom razgovoru rekao i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, prenosi Radio-televizja Srbije (RTS).

"To je najvažnije i u tome su svi suglasni, uključujući i (bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira) Izetbegovića", rekao je Vučić, naglasivši da će Srbija i ubuduće "činiti sve što može" da bi se stabilizirala situaciju u regiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.