Obavijesti

News

Komentari 292

Andrej spasa doletio skroz iz Bruxellesa da preporodi HDZ...

Andrej spasa doletio skroz  iz Bruxellesa da preporodi HDZ...
1

Plenković se idealno se uklapa u formulu - Sanader, ali pošten. On je visok, zgodan, govori strane jezike, ima iskustvo u diplomaciji, idealno se međunarodno pozicionirao oko Ukrajine...

VIDEO

Europarlamentarac Andrej Plenković trebao je u ponedjeljak, nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a na kojoj se očekivala ostavka Tomislava Karamarka na mjestu predsjednika, izaći sa svojom kandidaturom za šefa HDZ-a.

Riječ je o glasini koja se munjevitom brzinom širila među HDZ-ovcima. No s obzirom na to da je sjednica Predsjedništva odgođena, Plenković je kandidaturu za sada odgodio.

Navodno je, kako nam je rekao sugovornik iz vrha HDZ-a, jedanaest predsjednika županijskih organizacija stranke podržalo Plenkovića te smatraju da je najbolje na izbore za novoga šefa HDZ-a ići sa samo jednim kandidatom. Andrej Plenković idealno se uklapa u formulu - Sanader, ali pošten. On je visok, zgodan, govori strane jezike, ima iskustvo u diplomaciji, idealno se međunarodno pozicionirao na igrama oko Ukrajine... Nema nikakve sumnje da će Plenković - bude li izabran - biti rado viđen u Washingtonu i Bruxellesu, no pitanje je može li Andrej Plenković proći u Drnišu ili Čavoglavama.

- On ima niz mana - reći će protivnici njegove kandidature iz redova HDZ-a.

- U prvom redu, smatraju ga ljevičarom. Uključio se u HDZ tek prije nekoliko godina, i to tek nakon što je od HDZ-a dobio bolje ponude nego od Vesne Pusić i Ive Josipovića. Drugo, jako je tašt i predstavlja samo zgodnu kulisu, ali lišenu zapravo stvarnog sadržaja. On vam nikad nije dobio ni jedne izbore i nije hrabar. Jako kalkulira. Ako mu se ne jamči pobjeda, on se u to neće upustiti. Osim toga, ima jedan problem. On nikad nije bio frontmen koji je vodio nešto, neki sustav, a sad bi trebao preuzeti stranku, možda i državu. Doduše, za sve postoji prvi put...

Andrej Plenković prije bi mogao biti “kooptiran” nego izabran. Teško je zamisliti da bi ga većina članova stranke podržala, no nije to nesavladiva prepreka - i Tomislav Karamarko je bio autsajder na stranačkim izborima pa ih je ipak dobio. Čini se da sve vodi prema tom raspletu. No u stranci ima još kandidata koji sebe vide na predsjedničkoj poziciji. Tomislav Tolušić prvi je izletio sa zahtjevom za Karamarkovom smjenom pa je malo vjerojatno da bi se upustio u takav rizik bez namjere da se sam kandidira. Ne padne li Karamarko, jasno je naime da je Tolušiću odzvonilo.

Tu su i Miro Tuđman, Domagoj Milošević, Darko Milinović, Oleg Butković, Ivana Maletić, Davor Ivo Stier...

Važne će poluge u izboru predsjednika biti i Kolinda Grabar Kitarović, pa i Vladimir Šeks, a nema sumnje da će se pažljivo osluškivati i puls Bruxellesa i Washingtona, čiji je Plenković mezimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 292
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.