Obavijesti

News

Komentari 53

Atrakcija: U Vukovaru zračne orgulje sviraju "Lijepu našu"

Atrakcija: U Vukovaru zračne orgulje sviraju "Lijepu našu"
3

Čim je postavljena ograda od 35 cijevi, od kojih svaka proizvodi zvuk, privukla je pozornost Vukovaraca. I oni koji nisu glazbeno educirani okušali su se sviranju prvih taktova himne

VIDEO

Krapinsko-zagorska županija donirala je Vukovaru značajan novac za obnovu Vodotornja, a djeci iz vrtića podijelila je drvene igračke izrađene u Mariji Bistrici, koje je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.

Pokretanje videa...

01:41

Najzanimljivija donacija instalirana je ispred zgrade gradskog poglavarstva. Riječ je o glazbenoj ogradi koja se sastoji od 35 metalnih cijevi, od koji svaka proizvodi jedan zvuk kad je dotakne glazbena udaraljka. Poredane u pravilan niz, cijevi stvaraju zvukove hrvatske himne. Identična glazbena ograda postavljena je u Park znanosti, projekt jedinstven u svijetu, koji je počela Krapinsko-zagorska županija, a cilj je javne površine oplemeniti interaktivnim znanstvenim i edukativnim sadržajima namijenjenim svim dobnim skupinama.

Glazbena ograda, tako, omogućuje svima, pa i onima koji nisu glazbeno educirani, da odsviraju prve taktove “Lijepe naše”. Čim je postavljena, ograda je odmah privukla pažnju Vukovaraca, koji su se okušali u sviranju himne.

Istog dana svečano je obilježeno i 25 godina od osnutka 204. Vukovarske brigade, kojoj je nazočio i Branko Borković Mladi Jastreb, posljednji zapovjednik obrane Vukovara. Pripadnici te postrojbe položili su vijence na Memorijalnom groblju, pogledali ratni film o rušenju Vukovara i stvaranju hrvatske države te obišli spomen-sobu posvećenu pripadnicima 204. brigade koji su u bitki za Vukovar pretrpjeli najveće gubitke.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.