Obavijesti

News

Komentari 189

Bacio ih s 10 metara: Puljanin je pokušao ubiti svoja dva psa

Bacio ih s 10 metara: Puljanin je pokušao ubiti svoja dva psa
1

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Fotografije pasa u užasnom stanju brzinom munje su se dijelile na društvenim mrežama...

VIDEO

36-godišnji I.Ž. iz Pule prijavljen je policiji jer namjerno htio ubiti svoja dva psa bacivši ih s 10 metara visine! Policija kaže da je time počinio dva kaznena djela ubijanje ili mučenje životinja.

"Sumnjiči ga se da je sredinom veljače odveo u šetnju svog psa pasmine bull terijer te ga je pokušao usmrtiti tako da ga je u kamenolomu na Stoji bacio sa visine od oko deset metara. 

Svog drugog psa pasmine pitbull pokušao je usmrtiti 9. listopada, također u kamenolomu na Stoji, kada ga je prvo udario prikladnim predmetom, a potom ga je bacio sa visine od oko deset metara"kazala je Nataša Rogić iz Policije. Oba psa pronašli su ozlijeđene prolaznici te su ih zbrinule udruge za zaštitu životinja. 

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku,kažu u policiji. Fotografije pasa u užasnom stanju brzinom munje su se dijelile na društvenim mrežama,te na stranici Udruge za zaštitu životinja"Ruka šapi", koja nam je i ustupila fotografije."Kakav monstrum moraš biti da to učiniš svojim psima"samo je jedan od brojnih komentara s društvenih mreža. 

Doznajemo da Puljanin u svom vlasništvu ima još dva psa iste pasmine. Viša veterinarska inspektorica Lovorka Tomičić tijekom inspekcijskog nadzora pokušala je oduzeti vlasniku te pse,na što se on usprotivio.

" Provjerom uvjeta i načina držanja pasa utvrđeno je da se radi o psima tipa bull. Oba su psa upisana u upisnik pasa i označena mikročipom. 

Utvrđeno je da je jedan pas star tri godine uredno cijepljen protiv bjesnoće, dok drugi, u dobi od šest mjeseci, nije cijepljen protiv bjesnoće, što predstavlja prekršaj. 

Također je u postupku utvrđeno da, zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela iz čl. 205. Kaznenog zakona, daljnje držanje pasa u istim uvjetima može biti povezano s neotklonjivom boli, patnjom ili velikim strahom. 

Vlasnik ne ispunjava uvjete za držanje opasnih pasa jer je Pravilnikom propisano da za držanje opasnih pasa vlasnik ne smije biti osuđen niti kažnjavan. Danas je poslan optužni prijedlog sudu zbog necijepljenja psa i zatraženo je od suda žurno izricanje mjere trajnog oduzimanja pasa od vlasnika"rekla je Tomičić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa