Obavijesti

News

Komentari 131

Bandić obećao sve: 9000 kuna za dijete, besplatan prijevoz...

Bandić obećao sve: 9000 kuna za dijete, besplatan prijevoz...
17

Milan Bandić je u Požegi obećao 'brda i doline' ako bude premijer: 9000 kn mjesečno za dijete, besplatan javni prijevoz za umirovljenike čija je mirovina manja od 3000 kn...

VIDEO

Ja sam rješenje, a ne problem u državi. Ne mogu blebetati gluposti i obećavati ono što ne mogu ispuniti. Ljudima trebamo vratiti osmijeh na lice da žive od svog rada, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Požegi. 

Ondje je boravio kako bi osnovao ogranak stranke u tom gradu, a posjetio je i udrugu MI koja okuplja roditelje djece s posebnim potrebama. Donio im je 1200 kilograma donacija hrane i potrepština te obećao godišnje plaćati pola iznosa za režije i plaće djelatnika. Bandić je ustvrdio kako njegovih pet uzastopnih mandata za gradonačelnika Zagreba pokazuju da radi najbolje u Hrvatskoj. 

'Buduća Vlada se neće moći sastaviti bez mene'

- Ovoj zemlji treba znanje i vizija, snaga i odlučnost te zajedništvo i širina u okupljanju. To nije imao ni jedan premijer dosad i nijedna Vlada jer nisu dobro radili. Buduća Vlada se neće moći sastaviti bez mene - izjavio je Bandić. 

Na pitanje novinara zašto bi on bio najbolji izbor za premijera imao je spreman odgovor. 

'Valjda ne mislite da bih se kandidirao za nekog ministrića'

- Valjda ne mislite da bih se kandidirao za nekog ministrića. Budem li premijer svi učenici osnovnih i srednjih škola imat će besplatne udžbenike. Imat ćete 9000 kuna mjesečno za dijete, besplatan javni prijevoz za sve umirovljenike čija je mirovina manja od 3000 kuna. I sva djeca čije obitelji imaju primanja manja od 2200 kuna u cijeloj zemlji će imati besplatan javni prijevoz - nabrajao je čelnik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365. 

Dodao je da će se zalagati i da svi umirovljenici s primanjima manjih od 1500 kuna svakog mjeseca dobivaju po 500 kuna. Bandić se složio i s potrebom reforme lokalne samouprave koja uključuje i ukidanje velikog broja općina. Istaknuo je kako ljude oko sebe zove ekipom, a ne timom. 

'Nije popularno nazivati se timom'

– Tim se nije pokazao i nije popularno tako se nazivati – nasmijao je okupljene. 

Bandić je u Požegi obećao da će do kraja godine u svim gradovima osnovati organizaciju stranke, a za predsjednika gradske organizacije u Požegi postavio je bivšeg SDP-ovca Ivana Vlahovića koji je iz stranke Zorana Milanovića isključen u svibnju jer je podržao Zlatka Komadinu na unutarstranačkim izborima. Zanimljivo je kako se Bandić i u vodstvu županijske organizacije požeško-slavonske županije odlučio za bivše SDP-ove kadrove pa će županijsku organizaciju voditi bivši gradonačelnik Kutjeva Ivica Nikolić. I on je poput Vlahovića donedavno bio u SDP-u, ali je nezadovoljan stanjem u toj stranci krajem svibnja izašao iz nje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.