Obavijesti

News

Komentari 205

Bandićev adut: Doveo je Miss Universe u direkciju Holdinga

Bandićev adut: Doveo je Miss Universe u direkciju Holdinga
1

Sarah Ivanković je 2009. bila 11. u natjecanju za Miss Universe svijeta pa je dobila trajno krunu hrvatske Miss Universe. Ona će za oko 10.000 kn voditi Holdingu projekte, ali bez natječaja

VIDEO

Djelatnici Holdinga primijetili su da im je ovog tjedna stiglo atraktivno pojačanje u njihovu tvrtku. Bivša hrvatska Miss Universe, Splićanka Sarah Ivanković (27), od ponedjeljka radi u direkciji Holdinga.

Pokretanje videa...

00:15

Sarah, djevojački Ćosić, titulu misice je ponijela 2009. godine. U međuvremenu se udala za Jozu Ivankovića i završila studij ekonomije.

U Holdingu je, međutim, zaposlena bez natječaja, a naši neslužbeni izvori kažu da je naredba o zapošljavanju došla “iz Grada”, odnosno ureda gradonačelnika Milana Bandića. Zaposlena je u direkciji, odnosno široj upravi Holdinga kao voditeljica projekata. Ali je isti dan premještena u ured u Zagrebački električni tramvaj (ZET). Iako nam u Holdingu nisu odgovorili na direktan upit o koeficijentu i plaći, doznaje se da bi trebala imati plaću od oko 10.000 kuna neto.

Koje će točno projekte voditi nisu nam odgovorili, ali navodno radi na projektima EU.

- Ona je magistrica ekonomije te sukladno svojem znanju i vještinama zaposlena je na mjestu voditelja projekata. Zagrebački holding sukladno Zakonu o radu nije obvezan prije zapošljavanja provesti natječaj - odgovorili su nam iz Holdinga.

Potvrdili su i da će svoje zadatke izvršavati iz ZET-a. Ivanković je bila česti gost rubrika o modi i glamuru. Na njezinoj svadbi u Hercegovini bilo je 400 uzvanika, pa i Ruža Tomašić. Njeno zaposlenje, međutim, nije oduševilo sindikate jer je u Holdingu zapošljavanje zabranjeno pod izlikom racionalizacije.

sarah cosic

- To je apsolutno sramotno. Za premjestiti jednog radnika u Holdingu treba sedam suglasnosti, a kad se politički zapošljava, ne treba natječaj - reagirao je Želimir Hercigonja, predsjednik sindikata Komunalnih radnika Zagrebačkog holdinga. Ivanković, kaže Hercigonja, nije jedina zaposlena u posljednje vrijeme. Hercigonja kaže da je u zadnjih šest mjeseci barem 30 ljudi zaposleno u direkciji.

- Nama treba radnika na terenu, a ne u administraciji, ali Bandić ne dopušta takva zapošljavanja. Osim kad nazove svoju predsjednicu uprave da nekoga smjesti - kaže Hercigonja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke