Obavijesti

News

Komentari 448

Bandićeva majka je slomljena: 'Srce će mi pući od ove tuge'

Bandićeva majka je slomljena: 'Srce će mi pući od ove tuge'
5

Blagica Bandić (84) na vijestima je čula da joj je sin Milan uhićen: 'Pa šta mu ovo rade. Kako ću ovo preživjeti'. Gruđani složno tvrde: 'Sve su mu to namjestili...'

VIDEO

Pa što mu ovo rade, kako ih nije stid. Već deset godina nas tjeraju u grob. Stalno mu nešto izmišljaju. Pa valjda bi se već nešto dokazalo da je kriv za nešto. Ne znam kako ću sve ovo preživjeti, zapomagala je Blagica Bandić (84), majka zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, kad smo je posjetili u ponedjeljak ujutro.

S njom su već bili brojni susjedi i kumovi koji su je došli tješiti. Zvao je i Bandićev suradnik Ivica Lovrić i razgovarao s njom.

'Nisam oka sklopila'

- Nisam ništa znala. Vidjela sam na televiziji što je bilo. Cijelu noć sam gledala svojega Milana u svim vijestima. Nisam oka sklopila. Najgore mi je bilo gledati snimke na kojima se smiješe Milanović i Josipović koji su mu sve ovo i namjestili - kroz suze govori Bandićeva majka koju je malo prije nas posjetila i ekipa Hitne pomoći zbog njezinih zdravstvenih problema.

- Bila sam u bolnici, a moj Milan mi donese voće, bude petnaestak minuta pa kaže da nema više vremena biti sa mnom, da mora raditi. Uvijek sam mu govorila: ‘Milane moj, uzmi odmor, kao i drugi ljudi’ - govori Blagica. 

I Bandićeva sestra Tonka Macan duboko je uvjerena kako se ovo sve ne bi događalo da Bandić nije sam išao u predsjedničku kampanju protiv Ive Josipovića. Ljutita je i zbog priča o velikoj kući Bandićevih u selu Pogana Vlaka pokraj Gruda.

- A to je napravio naš brat koji je cijeli život u Njemačkoj. Na baušteli. I on ima srčanih problema. Na televiziji je vidio što se događa i završio u bolnici - kaže Tonka.

U Grudama je teško naći nekoga tko će Bandiću nešto zamjeriti. Tek je jedna gospođa ispred općine rekla kako ga ne bi uhitili da nije nešto skrivio i pobjegla od fotoaparata. Drugi imaju samo riječi hvale.

'Uvijek me impresionirao energijom koju je ulagao u posao'

- Uvijek me impresionirao energijom koju je ulagao u posao. Zagreb je pod njegovim vodstvom postao jedan od ljepših gradova u srednjoj Europi, a uvijek je podržavao i razvoj Gruda - rekao nam je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj

I Antu Kolobarića, koji je s Bandićem u gimnaziji dijelio klupu, zatekla je vijest o uhićenju.

'On je zadnji političar u Hrvatskoj kojemu se ovo trebalo dogoditi'

- Znam kako je puno radio da bi završio gimnaziju i fakultet. On je zadnji političar u Hrvatskoj kojemu se ovo trebalo dogoditi - kaže Kolobarić uvjeren, kao i većina Gruđana, da je riječ o političkom procesu.

- Sad će barem vidjeti tko je tko među ljudima oko njega - smatra ravnatelj srednje škole u Grudama Mladen Leko ističući brojne Bandićeve donacije, među kojima je i bista Antuna Branka Šimića.

Taj pjesnik iz Gruda zapisao je stihove: 'Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda', a vrijeme će pokazati je li Bandić zaboravio na opomenu svoga sugrađanina ili će ona stići druge, kako nam tvrde gotovo svi u ovom hercegovačkome mjestu gdje su nezaposlenost, iseljavanje mladih i izbori u BiH barem nakratko stavljeni u drugi plan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 448
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.