Obavijesti

News

Komentari 167

Belgijanac na biciklu prešao pola Europe da zaprosi curu

Belgijanac na biciklu prešao pola Europe da zaprosi curu
7

Romantično putovanje trajalo je devet dana, tijekom kojih je ovaj mladić proputovao 1850 km, kroz Belgiju, Luksemburg, Francusku, Njemačku, Lihtenštajn, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku

VIDEO

Belgijanac Thomas vozio je biciklom 2000 km kako bi u Rogoznici zaprosio Ninu <3 Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on 27. kolovoza 2016

Na prijevoju Stelvio u talijanskim Alpama vozio sam 25 kilometara serpentinama uzbrdo, da bi s temperature od 32 stupnja Celzijevih došao do 1800 metara visokog prijevoja gdje je temperatura bila ispod ništice, ispričao je Thomas Moens (26).

Belgijac je iz belgijskog Tienena u Rogoznicu doputovao biciklom kako bi zaprosio Hrvaticu Ninu Ercegović (26). Romantično putovanje trajalo je devet dana, tijekom kojih je ovaj mladić, inače savjetnik belgijskog ministra za migracije, proputovao 1850 kilometara kroz Belgiju, Luksemburg, Francusku, Njemačku, Lihtenštajn, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.
 

Nespes

- Bilo je tu raznih zgoda i nezgoda, ali vrijedilo je. Ne žalim se - zaključuje. U Rogoznicu je stigao umoran, ali tu je i tako došao provesti odmor. Nina ga je dočekala na tamošnjem mostu, gdje ju je i zaprosio.

- Bila sam zabrinuta tijekom devetodnevnog čekanja, ali sve sam brige zaboravila kad sam ga konačno dočekala - kaže Nina. Thomas i inače svaki dan vozi bicikl, po sto kilometara od kuće u Tienenu do ureda u Bruxellesu i natrag, ali ovo je bio put koji ga je doista iscrpio.

Nespes

U tih devet dana izgubio je cijelih pet kilograma.

- Do Hrvatske je bilo još kako-tako. No kraj Rijeke su započele gužve. Nema staza za bicikle, a vozači, posebno oni kamiona i autobusa, ponašaju se kao da biciklisti ne postoje. Pretječu svakako, i u samim zavojima, eventualno potrube... - govori Thomas. 

U Belgiji, za razliku od Hrvatske, autocesta ima poseban trak za bicikliste i ljude se na razne načine potiče da koriste ovo prijevozno sredstvo. Thomasova je plaća 250 eura veća od plaće službenika koji na posao dolazi nekim drugim prijevoznim sredstvom.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik