Obavijesti

News

Komentari 20

Big Brother u selu Antunovac: 'Lopovi, znajte da vas gledamo'

Big Brother u selu Antunovac: 'Lopovi, znajte da vas gledamo'
1

Policija je zbog 30-ak provala u dvije godine pojačala patrole, no načelnik je smislio bolje rješenje. Ivan Anušić iz proračuna je izdvojio 300.000 kuna za infracrvene nadzorne kamere

VIDEO

Nama su u kuću provalili u listopadu. Suprug i ja smo radili, djece nije bilo. Susjeda je vidjela dva muškarca koji su došli pješke do kuće, ušli u dvorište, zatvorili kapiju i otišli iza kuće.

Govori to Marijana Grabić iz Antunovca kraj Osijeka. Njezina susjeda je mislila da je Marijana kod kuće pa nije reagirala.

- Oni su profesionalno, s malo tragova, razvalili balkonska vrata i ušli u kuću. Sve su ladice ispreturali. Bila sam u šoku kad sam ušla u kuću.

U kući su se zadržali pola sata te pješke, kako su i došli, otišli niz ulicu - govori nam Marijana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U zadnje dvije godine u selu je provaljeno u 30-ak kuća. Samo jesenas u mjesec dana provaljeno je u deset kuća, od toga pet u istoj ulici. Policija je postrožila patrole, a inspektori su održali niz predavanja kako se osigurati od krađe. Mještani obilaze kuće susjeda koji su na poslu, a prijavljuju svakog došljaka. Ne želeći da mu se mještani osjećaju nesigurno, načelnik Ivan Anušić iz proračuna je izdvojio 300.000 kuna za infracrvene nadzorne kamere koje će ovih dana postaviti na sve ulazne i izlazne ceste. Visoke su rezolucije pa mogu razotkriti lice, registraciju i druge detalje. Mještani su zadovoljni pa su selo u šali prozvali Big Brother selo. Razbojnici iz kuća uglavnom uzimaju nakit, satove i novac. Ne zanimaju ih tehnika ni veliki predmeti. Često do kuće došetaju, a niže u ulici ih čeka auto ili kombi. Iznimno su jednom iz kuće iznijeli 70 kg težak sanduk s lovačkim naoružanjem. To su ukrali u pola sata, koliko vlasnika nije bilo.

- Policija čini sve što može da ih otkrije. Navodno je to organizirana skupina koja trenutačno boravi na području Vinkovaca, ali koja se često seli. Provale pripremaju, a kuće snimaju mobitelima. Sve odrade brzo i provaljuju isključivo kroz balkonska vrata. 
U razgovoru s mještanima i policijom shvatio sam da moramo učiniti nešto kako bismo nadzirali ulaze i izlaze iz sela te su kamere bile logično rješenje. Koštale su nas puno, ali vjerujemo da će obeshrabriti provalnike - kaže Anušić. Općina je bila okupirana tijekom rata, ali poslije je imala status pilot projekta obnove pa je selo brzo obnovljeno. Danas je najrazvijenija mala općina u Slavoniji i Baranji. Povlači sredstva iz EU, razvili su poslovnu zonu, a imaju i čipirane kante za smeće.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji