Obavijesti

News

Komentari 45

Bikijada u Radošiću: Čovjeka oborio bik, prošao bez ozljeda

Bikijada u Radošiću: Čovjeka oborio bik, prošao bez ozljeda
5

Najviše natjecateljskog žara pokazao je Lav koji je izgubio. Otrčao je počasni krug ričući na okupljene gledatelje, a potom se zabio u ogradu te pobjegao s borilišta

VIDEO

Risonja, Zekonja, Medonja, Garonja, Brizan, Lav... samo su neki od bikova koji su pristigli na jubilarnu 20. seosku olimpijadu i bikijadu u Radošiću, ali do borbe im nije bilo. Najviše natjecateljskog žara pokazao je najlakši, "samo" 780 kilograma težak Lav koji je izgubio, ali nakon borbe "obračunao" se s publikom. Optrčao je počasni krug ričući na okupljene gledatelje nakon čega se rogovima zabio u ogradu te pobjegao s borilišta. 

Ostalim bikovima vrućina je očito smetala pa su svoje protivnike ukipljeno gledali neko vrijeme ili bi se tek malo "pohvatali" nakon čega bi jedan od njih posustao i pobjegao iz arene. Publika je negodovala, zviždala, pokušavala ih potaknuti, ali oni se ne bi pomaknuli ni milimetra. 

I onda kad su gledatelji u publici pomislili da su se bikovi ove godine ulijenili, dvojica bikova su se toliko ražestila da je jedan od njih slučajno na pod oborio čovjeka koji ih je pokušavao malo smiriti. Na sreću čovjek je prošao bez ozljeda.

Prije polufinalnih borbi bikova, u areni su snage odmjerili borci u skoku u dalj s mjesta, gdje je pobjedu odnio Ante Kerum iz Solina skočivši 313 centimetra, dok je u igri "kamena s ramena" pobjedu odnio Josip Krstić iz Drniša. Kamen težak 16 kilograma bacio je čak 10,23 metra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ma ne bacam kamenje oko kuće, ali idem u teretanu. Volim se natjecati, a cure vole takve muškarce - smije se Josip.

Bilo je tu potezanja klipa, a potom i borba na gredi na u kojoj je sudjelovao i Finac Mika. On je izgubio u finalu pa mu do razgovora s medijima nije bilo. 

Ipak, najuočljivije ekipe bile su one koje su došle boriti se u igri potezanja konopa. Riječ je uglavnom u vrlo korpulentnim muškarcima. Jedna takva ekipa od njih deset stigla je iz Privlake pokraj Vinkovaca, a zajedno teže jednu i pol tonu. 

- Kilaža natjecatelja je važna, ali važna je i tehnika. Zato mi stalno vježbamo, a ni s jednog natjecanja ne odlazimo bez medalje - kazuje nam ekipa teškaša koja je čekala na borbu u debeloj hladovini.

Radošić se inače, u nedjelju pržio na 35 Celzijevih stupnjeva, ali unatoč vrućini olimpijadu je posjetilo oko 15.000 gledatelja. Za njih se okrenulo više od 150 janjaca, a koliko je bilo odojaka organizator Marko Škopljanac ni sam nam nije znao reći.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!