Obavijesti

News

Komentari 11

Bila mu je robinja: 'Očuh me godinama silovao i zlostavljao'

Bila mu je robinja: 'Očuh me godinama silovao i zlostavljao'
1

Kada je imala osam godina, Michelle Stevens upoznala je Garyja Lundquista, koji je nedugo nakon toga postao njezin očuh i mučitelj, koji ju je pretvorio u seksualnu robinju

VIDEO

U uvodnim stranicama nove knjige, Scared Selfless: My Journey from Abuse and Madness to Surviving and Thriving, Michelle Stevens opisuje noć provedenu zaključana u kavezu "trenirana" da bude seksualna ropkinja.

- Dugo i strašno su me mučili - ispričala je Stevens (48) u intervjuu za People.

Rekla je kako ju još muče epizode iz prošlosti kojih se ne može riješiti. U svojoj knjizi detaljno opisuje svoj odnos sa svojim očuhom, koji je radio kao učitelj. Prisjeća se kako ju je silovao i mučio tijekom cijelog djetinjstva. 

Većinu djetinjstva provela živeći dvostruki život, pohađala je školu kako bi vodila normalan život kao i druge djevojčice njezine dobi, ali kod kuće nije bilo tako. Tamo je bila robinja očuhu. Trauma je utjecala na nju te joj je uzrokovala bipolarnost. Kasnije joj je dijagnosticiran i poremećaj osobnosti.

- Bila sam žrtva i razumijem to sad, ali utjecaj na psihičko zdravlje je ogroman - rekla je Stevens.

Kako bi preživjela, Michelle je potisnula sjećanja i razvila amneziju. Od očuha je pobjegla kad je upisala fakultet u New Yorku. Nakon što je diplomirala preselila se u Los Angels kako bi započela novi život. Tada joj se sjećanje vratilo. Gary Lundquist umro je 1997 i nikad nije odgovarao za godine mučenja svoje pokćerke.

- Kada ste u zatočeništvu imate jedan cilj - pobjeći. Onda kada pobjegnete shvatite da nije ni približno dobro kao što ste mislili da će biti. Tek kad ste slobodni postaje teško - kazala je Michelle.

Većinu života Michelle je provela radeći na svojoj traumi uz pomoć terapeutice. Psihologiju je doktorirala 2012., a svoju je priču iskoristila kao doktorsku disertaciju, koja je također i temelj za njezinu knjigu.  

Michelle Stevens nekad nije mogla zamisliti svoju budućnost, a danas uz podršku supruge i sina ima svoju ordinaciju te se nada da će inspirirati i druge koji su preživjeli tešku traumu poput nje.

- Blagoslovljena sam jer sam u poziciji u kojoj mogu posvetiti život pomaganju drugima - kazala je.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE: 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke