Obavijesti

News

Komentari 75

'Bili su krvavi': Psi preskočili ogradu i zaklali košute i jelene

'Bili su krvavi': Psi preskočili ogradu i zaklali košute i jelene
2

U želucu ubijenog psa našli su meso i dlaku jelena. Šteta od zaklanih životinja iznosi do 60.000 kuna. Vlasnica pasa ne smatra da su za pokolj krivi njeni ljubimci

VIDEO

Šetao sam i vidio dva psa kako natjeravaju jelene. Odmah sam nazvao prijatelja. Kad smo ušli unutra, imali smo što vidjeti. Makljaža, rekao nam je Mihael Šikić (42).

U petak oko 9.30 sati u mjestu Dubrava kraj Zagreba dva psa zaklala su 10 košuta i četiri jelena lopatara koji pripadaju Braniteljskoj zadruzi Dubrava. 

Zadruga se već osam godina bavi uzgojem jelena. U ograđenom prostoru imali su 56 jedinki. Nakon početnog šoka u pomoć su pozvali upravitelja zadruge Milorada Milenkovića (50).

- Kad sam došao, vidio sam kako psi na jezeru tamane jednu košutu. Bili su krvavi, a neki jeleni pojedeni. Jednog sam psa pozvao da dođe, uhvatio ga i zatvorio u automobil, a drugog nikako nisam uspio uloviti. Zbog straha da ne zakolje još koju životinju, odstrijelio sam ga - kaže Milenković.

Snimio čitatelj

Potom je nazvao policiju, veterinara i veterinarsku inspekciju iz Vrbovca. Veterinari su na psima pronašli čipove i tako došli do vlasnika. Vlasnik je bila žena iz obližnjeg sela.

- Saznali smo da su ženi psi večer ranije pobjegli iz boksova. Tko zna koliko su oni tako dugo bili unutar našeg prostora. Pretpostavljamo da su preskočili ogradu - kažu u Braniteljskoj zadruzi Dubrava. Veterinarski inspektor je naredio ekološko zbrinjavanje strvina, za što su platili 2000 kuna. Psa kojeg su ulovili vratili su vlasnici, a ubijenog prevezli na Veterinarski fakultet u Zagreb zbog analize sadržaja želuca. Analizu su platili još 500 kuna, a u želucu ubijenog psa našli su meso i dlaku zaklanih jelena. Šteta od zaklanih životinja iznosi od 50.000 do 60.000 kuna. Vlasnica pasa ne smatra da su za pokolj krivi njeni ljubimci.

- Ne vjerujem da bi psi mogli zaklati tako velike životinje. Možeš misliti. Žalosno je da sam to doživjela. Pa oni tamo nemaju ni ograđeni prostor - kaže vlasnica pasa. Na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu također se čude da bi se psi mogli tako ponašati.

- To više sliči vučjem čoporu. Jako čudno i nevjerojatno ponašanje pasa - zaključuju na fakultetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.