Obavijesti

News

Komentari 14

Bili su u civilu: Hrabri dvojac uhvatio naoružane razbojnike

Bili su u civilu: Hrabri dvojac uhvatio naoružane razbojnike
1

Svi bježe od mjesta nesreće, a mi idemo prema mjestu nesreće. Straha više nema, ali prilikom javljanja vijesti o smrti uvijek nas obuzme užasan osjećaj, kažu kolege

VIDEO

Maskirani šiltericom i sa šalovima preko lica dvojica razbojnika upala su u benzinsku postaju Ine na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik. - Daj lovu! - povikao je jedan i požurio iza šaltera. Uzimao je novac, dok je drugi pljačkaš uperio  pištolj u zaposlenike. No, ovaj put nikako im se nije posrećilo. Čim su sa plijenom istrčali iz benzinske za njima su pojurili detektiv Amir Sadiković (37) i njegov kolega policajac Zdenko Švenda (45) iz VI. policijske postaje. 

Skriveni u stražnjem dijelu vidjeli su cijelu pljačku, obzirom da je cijeli prostor pod video nadzorom. 

- Nakon nekoliko desetaka metara jednog smo uspjeli sustići. Drugi, koji je imao novac, uspio nam je pobjeći. Ipak, nakon istrage i on je otkriven - prisjeća se detektiv Sadiković. Objasnili su nam kako je u ovom slučaju riječ bila o klasičnoj zasjedi. 

'Čekali smo da pobjegnu da ne dođe do talačke krize'

- Večer smo proveli obilazeći kvart i benzinsku koja je poznata po čestim pljačkama. Promatrali smo ima li sumnjivaca. Tu večer imali smo sreće i zasjeda je uspjela. Naravno, morali smo sačekati da pljačkaši pobjegnu kako ne bi došlo do još opasnije situacije, do talačke krize - rekao je Švenda. 

Uhvaćeni, koji je i ranije evidentiran u policiji  opirao se uhićenju. 

- Pustite me, tko ste vi! - vikao je. 

Morali su značkom dokazivati da su 'dobri momci'

Hrabre policajce, koji su bili u civilu, čak su i prolaznici počeli opominjati: Pustite mladića! Morali su značkom dokazati kako su oni ''dobri momci''. 

Švenda i Sadiković dugogodišnji su policajci i gotovo svakodnevno se susreću s opasnim zločincima te stresnim situacijama. Ipak, i nakon tolikog iskustva u kojem su vidjeli tisuće žrtava stravičnih ubojstava najteže im je kada roditeljima preminulog djeteta moraju javiti vijest o smrti. 

'Nikad se nećemo priviknuti na dojavu o smrti'

- Svi bježe od mjesta nesreće, gdje je primjerice pucano, a mi uvijek idemo u suprotnom smjeru, prema mjestu nesreće. Straha više nema, ali prilikom javljanja vijesti o smrti uvijek nas obuzme užasan osjećaj. To je nešto na što se nikad nećemo priviknuti - govore kolege. 

Sadiković i Švenda naši su policajci mjeseca jer su strpljivo čekali da pljačkaši upadnu u njihovu zamku, hrabro su potrčali za njima i pritvorili ih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?