Obavijesti

News

Komentari 318

Bio je u zatvoru, ‘posudio’ je i auto, a HDZ ga je promaknuo

Bio je u zatvoru, ‘posudio’ je i auto, a HDZ ga je promaknuo
2

Njegov profil na Facebooku obiluje fotografijama. Pozirao je s Karamarkom, Hasanbegovićem, Kirinom... U HAC-u je promaknut iz vozača u samostalnog referenta...

VIDEO

Završite u zatvoru u stranoj državi, pa se ne pojavljujete na poslu. Uzmete neovlašteno službeni automobil da biste otišli u susjedni grad na piće. Uzmete službenu karticu i neovlašteno je koristite.

Ono zbog čega bi svaki radnik u tvrtki vjerojatno dobio otkaz, u državnoj cestarskoj tvrtki HAC-ON nije prepreka za napredovanje. Iskaznica HDZ-a je pomogla u tome.

Radnike je šokiralo kad je Tomislav Belina, inače vozač u održavanju, postao samostalni referent samo tjedan dana nakon imenovanja nove Vlade.

Nisu raspisali ni natječaj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije raspisan ni interni natječaj. Samo je stigla naredba iz ministarstva da ga premjeste na bolje radno mjesto. Iako su se i neki šefovi bunili, premještaj je potpisan isti dan, a pomoglo je što mu je i jedan nadređeni HDZ-ovac - ispričao nam je izvor iz ove cestarske tvrtke.

Dao nam je i dokumente iz zadnjih pet godina o raznim Belininim “nepodopštinama”, a dodatno je naglasio da ih postoji još koje nisu zabilježene u službenim dokumentima jer je Belina imao zaštitu. Ono što je sigurno jest to da je Belina 2010. godine završio na više od pola godine u zatvoru u Francuskoj.

- Ne mogu vam reći zašto sam bio u zatvoru - rekao nam je promaknuti vozač Belina kad smo nazvali.

Tjedan dana smo čekali i odgovor uprave na čelu s Borisom Huzjanom. Oni su nam potvrdili informaciju za zatvor te da je Belina neovlašteno koristio automobil i kartice. A njihov odgovor potvrđuje i da, iako je neovlašteno korištenje automobila prijavljeno, radnik nikad nije bio kažnjen niti je pokrenut postupak protiv njega. Nisu nam mogli službeno potvrditi da su Belinu kolege prijavili i da je sudjelovao u nedavnoj krađi mesa nakon nesreće, ali i da je otuđio službeni fotoaparat.

- Nije istina to što su napisali i što se priča, niti mi je HDZ pomogao u premještaju. Radim 15 godina u HAC-u i uvijek sam svjesno obavljao svoj posao - rekao nam je kratko Belina.

Facebook pun fotografija s dužnosnicima

Nekoliko puta je ponovio da je “svjesno” radio svoj posao.Njegov Facebook profil obiluje fotografijama sa stranačkih skupova i druženja s uglednim HDZ-ovcima: Zlatkom Hasanbegovićem, Tomislavom Karamarkom, Ivicom Kirinom, generalom Mladenom Markačem... 24sata su upravu pitala zašto je onda promaknut. Tjedan dana su provjeravali sve činjenice i, kad su sve sakupili, Belina je izgubio mjesto referenta i vraćen je na mjesto vozača. Kažu da je samo bio premješten, ne i promaknut, te da je imao sve uvjete, ali i hrvatsku potvrdu o nekažnjavaju. Direktor Huzjan ističe kako je naredio i da provjere zašto nije pokrenut disciplinski postupak za ranije grijehe.

- Uprava nije znala sve utvrđene činjenice budući da iste nisu procesuirane zadnjih šest godina. Da su joj bile poznate, ne bi donijeli odluku o premještaju. S obzirom na novonastale činjenice, Uprava je donijela odluku vratiti radnika na staro radno

HAC: Nije bilo naloga iz Ministarstva da promaknemo Belinu     

Nakon što su 24sata u tiskanom izdanju objavila priču o promaknuću HDZ-ovca Tomislava Beline u HAC-ONC-u, reagirali su iz te tvrtke na dio teksta. Oni opovrgavaju da je nalog za njegovo premještanje stigao iz Ministarstva prometa.

- To je neistina - kažu.

Napominju da je Belina premješten na novo radno mjesto sukladno potrebi posla. 24sata su upravu podsjetila na niz nepravilnosti kod radnika, pa su nakon našeg upita ipak poništili premještaj.      

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1