Obavijesti

News

Komentari 34

Olujni vjetar, kiša, poplave: Na udaru Istra i gradovi na obali

Olujni vjetar, kiša, poplave: Na udaru Istra i gradovi na obali
60

Tijekom današnjeg dana očekuje se znatno povećanje valovitosti mora, a ponegdje i izražena ciklonalna plima. Mjestimice će biti obilnijih grmljavinskih pljuskova

VIDEO

Jak vjetar koji je noćas puhao izazvao je probleme u Brodarici, Zadru i Biogradu na Moru, Tišnjanu, Rovinju... 

U Zadru je puhalo jako, na udare i orkansko jugo, a zatim okrenulo na jednako jaku tramontanu. Dio Obale kneza Trpimira kompletno je poplavnjen, a neke brodice su izbačene na cestu silinom valova.

POGLEDAJTE VIDEO: More se izlijeva na zadarsku obalu

Pokretanje videa...

00:26

 

Veliki valovi radili su probleme i u Brodarici kod Šibenika gdje je more na cestu izbacilo mnogo kamenja. Slično je bilo i u Rovinju, a u Tišnjanu je vjetar bacio na obalu ribarski brod.

Biograd na Moru uskoro bi mogao biti Biograd 'u' moru jer se razina mora podignula do rive. 

Ništa bolje neće biti ni u srijedu, piše Crometeo

Čitatelji su nam poslali slike iz Slavonskog Broda. Odnje je jak vjetar čupao stabla iz korijena, a nad Kninom su blještale munje.

Udari vjetra i prelijevanje mora u Istri

Protekla noć donijela je mnogo kiše i jak vjetar podno Učke i u Istri. 

POGLEDAJTE VIDEO: Automobili voze po vodi u Rovinju

Pokretanje videa...

00:14

Obilna kiša padala je podno Učke gdje je u meteorološkoj postaji u Poljanama zabilježno 107 mm kiše u zadnja 24 sata, dok je u unutrašnjosti Istre, u Žminju, palo 58 mm kiše, piše Istramet.

POGLEDAJTE VIDEO: Rovinj je "pod morem"

Pokretanje videa...

00:14

Na području Pule zabilježeni su udari vjetra do 97 km na sat. 

Snažan vjetar uzburkao je more duž cijele obale Istre, a prelijevanje mora na Antenalu kamerom je zabilježio Zaviša Gruić kojeg je objavio Istramet.

<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class='embed-container'><iframe src='https://www.youtube.com/embed/VigXW41Ak2E' frameborder='0' allowfullscreen></iframe></div>

U prvom dijelu srijede na Jadranu će biti pretežno oblačno, tek uz kraća sunčana razdoblja. Kiša će biti česta, a mjestimice će biti obilnijih grmljavinskih pljuskova. Ponegdje će pasti preko 50 litara oborine po kvadratnom metru, u dijelovima zaobalja i više. U drugom dijelu dana prestanak oborina i djelomično razvedravanje. U početku će puhati jak do olujan lebić i oštro koji će mjestimice u Dalmaciji imati orkanske udare prije zore. Očekuje se znatno povećanje valovitosti mora, a ponegdje i izražena ciklonalna plima. Lebić će danju postupno okretati na jak, na moru ponegdje i vrlo jak pulenat, navečer i na tramontanu koja na moru može biti jaka s olujnim udarima. Vjetar će popodne biti znatno jači u Dalmaciji nego na sjevernom Jadranu. Jutro će biti natprosječno toplo. Danju će umjeren pad temperature zraka zahvatiti sjeverni Jadran, dok će u Dalmaciji biti tek malo svježije u odnosu na utorak. Najviše dnevne temperature od 8 do 16°C, a u noći na utorak zamjetan pad temperature zraka.

Fotografija dana ... (foto: Bojan M.)

Posted by Rovinj News on 10. veljača 2016

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...